Au lăsat Franţa pentru facultăţile din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi studenţi străini de la Medicină spun că au fost atraşi de taxele mici de la facultăţile arădene. Viitorii medici francezi au optat să înveţe la Arad, ca mai apoi să aleagă să profeseze fie la un spital din ţara lor, fie în România.

Un număr de 19 tineri francezi, studenţi la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, au decis să renunţe la studiile din ţara lor, pentru România. Alegerea este motivată de taxa de şcolarizare care, spun ei, este cu mult mai mică în ţara noastră. Clare Tabaka are 21 de ani şi este studentă la specializarea Medicină în Limba Franceză.

Poveşti de viaţă
„Sunt mulţumită de alegerea pe care am făcut-o şi mi-aş dori să devin medic. Nu sunt încă sigură dacă o să profesez în Franţa, sau rămân în România. Mă înţeleg foarte bine cu colegii români”, a spus studenta.
În aceeaşi situaţie este şi Erwann Dupuis de 22 de ani din Franţa. La rândul lui, studentul spune că, raportat la celelalte universităţi europene, în România sunt cele mai mici taxe de şcolarizare. Tânărul recunoaşte că a aflat de oraşul Arad de la un prieten. S-a interesat mai apoi pe internet şi a găsit specializarea care-l interesa, medicina.Francezii spun că singurul lucru de care le pare rău e că nu sunt alături de prieteni şi rude, însă sunt convinşi că imediat după ce vor absolvi studiile superioare vor avea parte de numeroase oportunităţi. Naimi Wassin are 18 ani şi este din Maroc. Tânăra a spus că a trebuit să aleagă dintr-o faculate din Franţa şi una din România.

Învăţământ la standarde europene
A venit la Arad pentru că ştie că diploma de aici îi va fi recunoscută în toată Europa. Conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad spune că se simte onorată să pregătească studenţi din străinătate la standarde europene.

Interesați de lucrările de laborator
Grupul de 19 studenţi francezi studiază toate materiile în limba franceză. „Studenţii sunt extrem de interesaţi de cursuri şi de lucrările de laborator pe care le efectuăm cu mijloace moderne prevăzute de standardele europene”, a declarat profesorul Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite