FOTO Probe de măiestrie vânătorească, mâncare la ceaun şi pită cu unsoare, la un festival al vânătorii cu mii de participanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu a lipsit mâncarea la ceaun FOTO Adevărul
Nu a lipsit mâncarea la ceaun FOTO Adevărul

Tocana de mistreţ cu mămăligă a fost mâncarea care a câştigat concursul culinar din cadrul Festivalului Vânătorii de la Bata, la care au participat mii de persoane din Arad, Timiş, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin, dar şi pasionaţi din Ungaria.

Evenimentul din localitatea arădeană Bata a avut loc duminică, 24 septembrie. Au fost probe de măiestrie vânătorească, prepararea mâncărurilor tradiţionale, demonstraţii de lucru cu câini, dar şi cu şoimi. Trei bucătari renumiţi au gustat din toate preparatele şi au jurizat. 

Mii de persoane din mai multe judeţe ale ţări au participat la ediţia aniversară a unuia dintre cele mai apreciate evenimente din judeţul Arad.

Anul acesta trei bucătari renumiţi au fost cei care au gustat din toate preparatele şi au ales cea mai gustoasă mâncare. Este vorba despre Raul Vidican, Sandor şi Andraş Mate. Cei trei spun că toate mâncărurile au fost gustoase, însă tocana de mistreţ cu mămăligă a fost la înălţime.


Tocana de mistreţ cu mămăligă

bata arad

„A fost o carne bine gătită, cu un gust fin. A mai fost o mâncare foarte bună de fasole şi carne prăjită în untură cu ciuperci. Foarte delicioase toate”, spune Raul.

Primarul comunei Bata, Ion Micurescu – un pasionat vânător – spune că acest festival devenit tradiţie este extrem de apreciat. „Am pornit la drum pentru a susţine şi promova arta de a vâna, de a demonstra că vânătoarea este o adevărată cultură, cu multe obiceiuri şi tradiţii şi nu doar un ritual de ucidere a animalelor. Am ajuns anul acesta la cea de-a X ediţie şi ne bucurăm că numărul celor care participa este numeros”, a declarat Ioan Micurescu.

La festival au participat persoane din judeţele Arad, Timiş, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin, dar şi pasionaţi din Ungaria.

„Venim de ani de zile la festival. Deşi este o vreme mai ploaiasă, nu am vrut să ratăm. Avem ce vedea de fiecare dată, stăm de vorbă cu vânătorii, le ascultăm poveştile. Mâncăm cum ajungem Pită de Pecica cu unoare, boia şi ceapă, paoi gustăm din tocane sau sarmale”, spune Mariana Birta, din judeţul Hunedoara.

Prezent la festival a fost şi fostul Ministru de Intern,e Constantin Traian Igaş. Politicianul a întâmpinat oaspeţii cu pită de Pecica unsă cu unsoare.

bata arad

Vă mai recomandăm: 

Mâncare, muzică şi vânători, la festivalul de la Bata

Filmuleţul ”We are the people” sau cum a reuşit un festival să bată recorduri în ciuda noroiului şi să devină o stare de spirit

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite