Asociaţiile civice arădene luptă pentru corul filarmonicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce sindicaliştii Filarmonici arădene au anunţat că cei 50 de membri ai corului instituţiei sunt în pericol să îşi piardă posturile, asociaţiile civice sar în apărarea artiştilor.

Mai multe organizaţii neguvernamentale au transmis un manifest prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de potenţiala dispariţie a corului.
„Numărul filarmonicilor din România care dispun de coruri este foarte mic, Aradul fiind privilegiat din acest punct de vedere. Dorinţa de desfiinţare a corului filarmonicii ar putea fi cireaşa pe coliva uneia dintre cele mai importante instituţii de cultură din vestul ţării”, susţine Dan Artimon, membru al Alternativei Civice. De altfel, Alternativa Civică susţine că această variantă de reducere de personal are ca substrat intenţia primăriei de a-şi păstra numărul de angajaţi proprii. La rândul lor, muzicienii sindicalişti susţin că primăria intenţionează să comaseze instituţiile de cultură sub forma unui „colhoz cultural”, care „deşi a dat rezultate catastrofale în vremea comunismului, este reluat acum ca o idee valoroasă”. În prezent, corul academic performează pe scena Festivalului de Operă de la St. Margarethen, Germania.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite