150.000 de euro pentru detectoare de fum la Spitalul Judeţean şi la Matern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au dat ok-ul pentru cei 150.000 de euro care au fost alocaţi pentru achiziţia detectoarelor de fum. Două spitale din Arad sunt beneficiarele detectoarelor.

După ce la începutul acestei luni mai multe echipe formate din pompieri şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică au verificat toate unităţile sanitare din judeţ, pentru a depista eventualele riscuri care pot apărea la sistemele electrice, consilierii judeţeni iau măsuri.

Spitalul Judeţean şi Spitalul Matern din Arad vor fi dotate cu detectoare de fum pentru a preveni o tragedie în caz de incendiu cum s-a întâmplat la Maternitatea Giuleşti. Consiliul Judeţean Arad va achiziţiona 300 de detectoare de fum, urmând ca la Judeţean să fie instalate o sută, iar la Matern, două sute.

În urma verificărilor făcute la începutul acestei luni în 20 de unităţi medicale din judeţ cele mai des întâlnite nereguli au fost instalaţiile electrice deteriorate pe care directorii de spitale sunt obligaţi să le înlocuiască în perioada următoare.

„În urma verificărilor efectuate, au fost constatate 121 deficienţe pe linia respectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor, unele fiind soluţionate operativ pe timpul controlului. Au fost aplicate 13 amenzi principale”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite