Peste două mii de ecologişti arădeni pentru „Let’s Do It, Romania!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul de săptămână este dedicat curăţeniei mormanelor de gunoaie generate în zonele naturale ale Aradului, într-o singură zi. Sâmbătă peste două mii de ecologişti arădeni vor împânzi întreg judeţul.

Acestora li se vor alătura mai multe şcoli, Consiliul Judeţean, Agenţia pentru Protecţia  Mediului, Garda de Mediu, Poliţia, Pompierii, Jandarmeria, Lunca Mureşului, Apele Române ş.a. Grupurile de voluntari vor pleca din faţa primăriilor, sâmbătă la ora 10.00.

Echipa care va conduce proiectul de igienizare la nivelul judeţului nostru a pregătit un plan de bătaie, ultimele retuşuri având loc mâine.  „Din 3 iulie, de când a demarat proiectul, ne ocupăm de întocmirea hărţilor pe care le vom folosi în 25 septembrie, ziua marii curăţenii. În judeţul nostru vor exista 29 de trasee. Avem parteneriate cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, aşa că vor veni şi elevi în ajutorul nostru”, a declarat Ioana Son, lidera grupului arădean.

Pentru voluntari vor fi puse la dispoziţie toate cele necesare: saci de gunoi, mănuşi, chiar şi alimente şi apă. “Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România.

Până astăzi, peste 1.600 de voluntari s-au înscris pentru ieşirea de sâmbătă. „Avem 1.600 de arădeni înscrişi, din care opt sute sunt doar din oraş. Până sâmbătă ne aşteptăm ca numărul lor să depăşească două mii”, a declarat în această dimineaţă Ioana Son. Cinci autobuze vor fi puse la dispoziţie pentru deplasarea în judeţ şi la întoarcere. „Pentru cei care vor pleca în preajma oraşului,  îi rugăm să folosească bicicletele sau maşinile personale acolo unde e cazul”, a mai spus Son.

Cât privesc zonele în care voluntarii vor acţiona, acestea cuprind arealele naturale din judeţ printre care Ghiroc, Moneasa, Pădurea Ceala sau Moneasa. „Sâmbătă, între orele 09.30-10.30 se vor mai face înscrieri în Piaţa Avram Iancu din spatele teatrului, urmând ca plecarea să se facă din faţa primăriei. Grupurile vor cuprinde câte 120 de persoane, ceea ce probabil nu ne va lua mult să curăţăm zonele”, a mai spus Ioana Son.

Cinci mii de saci de gunoaie au fost puşi la dispoziţie pentru Arad, deşi conform organizatorilor ar fi fost nevoie de zece mii. Strângerea acestora în urma acţiunii de sâmbătă revine în seama primăriile pe raza cărora vor acşiona voluntarii şi a operatorilor cu care acestea au semnat un contract. Acestea au termen până cel târziu miercuri, 29 septembrie să adune sacii de gunoaie. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite