Pe drumurile publice cu o maşină care avea certificatul de înmatriculare falsificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frontieriştii de la Nădlac au reţinut un român care conducea pe drumurile publice o maşină un autovehicul care avea certificatul de înmatriculare falsificat şi plăcuţele de înmatriculare aparţinând altei maşini.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat Andrei B., în vârstă de 27 ani, la volanul unei „Mazda Xedos”, înmatriculat în Austria.

“La controlul de frontieră efectuat de lucrătorii noştrii, având suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare eliberat de autorităţile din Austria, s-a efectuat o cercetare a acestuia. În urma cercetărilor efectuate cu aparatura din dotare asupra documentului de identitate prezentat s-a stabilit că acesta este fals total. S-au efectuat verificări şi prin Punctul de Contact Oradea, de unde ni s-a comunicat faptul că plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculului aparţin unui alt autoturism marca „Ford Mondeo”, care este radiat din circulaţie din anul 2010, iar certificatul de înmatriculare nu figurează eliberat de autorităţile din Austria”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetării acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. La finalizarea cercetărilor va fi prezentat procurorului, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.   

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite