Tot mai mulți copii accidentați în gospodărie ajung la secțiile de urgențe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului primeşte zeci de copii accidentaţi
Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului primeşte zeci de copii accidentaţi

Tot mai mulţi copii accidentaţi sau răniţi, în gospodărie, ajung la secţiile de urgenţe ale spitalelor. Cel mai recent exemplu este cel al unei fetiţe de un an şi două luni, care a băut din greşeală insecticid în loc de lapte.

Aproximativ 30 de copii au ajuns, de la începutul lui 2010 şi până azi, la secţiile de urgenţe ale spitalelor arădene, după ce s-au accidentat în gospodărie. „Copiii sunt curioşi, aşa că sunt ţinte predilecte ale accidentărilor. E suficientă o secundă de neatenţie şi aceştia pot suferi traumatisme, şocuri sau pot înghiţi diverse substanţe şi obiecte”, a declarat Marius Ozarchevici, medic la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Arad.
Acesta a adăugat că, din punct de vedere medical, copiii accidentaţi reprezintă cele mai dificile cazuri. „E greu de lucrat în astfel de situaţii, pentru că e vorba de copii, care te emoţionează mai mult, şi pentru că ai de-a face cu părinţi disperaţi”, explică medicul.

A băut insecticid
Un bebeluş de doar un an şi două luni a fost la un pas de moarte după ce mama lui i-a administrat insecticid în loc de lapte cu medicamente. Părinţii fetiţei s-au alertat când au observat că micuţa nu se simte bine, plânge încontinuu şi are febră. Incidentul a avut loc miercuri spre joi noaptea, la domiciliul familiei, din localitatea Pecica. Bebeluşul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Arad, unde medicii i-au aplicat manevrele specifice în cazul unor astfel de intoxicaţii. „Fetiţa este acum în afara oricărui pericol. Ea a fost scoasă de la Reanimare. Când a ajuns la noi a fost în comă de gradul II. Bebeluşul a băut deratizant folosit pentru păduchii de la animale. Va mai rămâne încă internată la secţia de pediatrie până când îşi va reveni în totalitate”, a declarat Anica Silaghi, asistent şef la Pediatrie.

Copiii au o capacitate de refacere
Vestea bună pe care o dau medicii în astfel de situaţii este că cei mici au o capacitate de refacere foarte bună. De exemplu, sugarul care a ajuns la spital acum două zile în comă de gradul doi din cauză că a băut insecticid şi-a revenit ca prin minune, deşi şansele sale de a-şi reveni în timp atât de scurt erau foarte reduse.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite