O companie austriacă a deschis o carieră de piatră în comuna arădeană Ususău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Arad s-a mai îmbogăţit cu o carieră de piatră, deoarece compania austriacă Hengl a deschis una la Pătârş, în comuna  arădeană Ususău. Conducerea firmei care mai are o carieră de piatră în România, la Bocşa , spune că a ales judeţul Arad pentru că în România mai sunt multe de făcut în domeniul infrastructurii stradale.

Aceasta mai spune că în următorii ani se vor efectua investiţii importante în extinderea reţelei rutiere, autostrăzi şi şosele de centură din judeţele Arad şi Timiş şi este nevoie de o carieră de piatră.

La Pătârş suprafaţa de exploatat este de 20 de hectare, cu posibilitate de extindere, iar conducerea companiei estimează să prelucreze anual în judeţul Arad în jur de 400.000 de tone de piatră.

De asemenea, firma a creat pentru filiala din Arad peste 30 de locuri de muncă, cele mai multe fiind ocupate de localnici.

Directorul general Florian Hengl a spus că a discutat cu reprezentanţii comunei Ususău, de care aparţine localitatea Pătârş iar firma pe care o conduce va pune la dispoziţia primăriei materiale pentru reabilitarea drumurilor din zonă.

„Suntem conştienţi de faptul că drumurile din zonă ar putea fi afectate de transporturile efectuate de autovehiculele de mare tonaj. Tocmai de aceea am discutat cu primarul comunei Ususău şi vom pune la dispoziţia autorităţilor materiale necesare reabilitării şoselelor din zonă”, spune Florian Hengl.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite