Peste 2.200 de elevi ai claselor a XII-a din liceele arădene vor primi câte o carte cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A şasea generaţie de absolvenţi de liceu din Arad primeşte şi în acest an cadou, câte un bon în valoare de 30 de lei cu care aceştia îşi vor putea cumpăra cărţi. Viitorii studenţi nu văd cum acest cadou al municipalităţii i-ar putea ajuta într-un fel, mai ales că de această sumă, nu-şi pot cumpăra mai nimic.

De şase ani încoace, municipalitatea dă bani absolvenţilor pentru cărţi. Şi în acest an, peste 2.200 de elevi de clasa a XII-a din municipiu, vor primii câte 30 de lei, un cadou mai mult symbolic pentru a-şi cumpăra cărţi din librăriile din oraş.

„E o idee bună, dar o sumă mult prea mică pentru orice carte care crezi că ţi-ar fi de folosinţă mai departe în facultate. Nici măcar de manual pentru liceu nu ne-ar fi ajuns”, spune Nicoleta Gaşpar, una dintre elevii care se despart în acest an de băncile şcolii.

În această perioadă, şefii de la primărie în frunte cu edilul Aradului, vor vizita liceele în care vor împărţii bonurile absolvenţilor.

„Cartea absolventului este deja o tradiţie în oraşul nostru. Cu ajutorul bonului valoric, absolvenţii îşi vor putea cumpăra căţi în limita a treizeci de lei, de la una dintre librăriile din municipiu“, a spus Corina Draghici, purtator de cuvânt al Primariei Arad.

Proiectul „Cartea Absolventului” a fost derulat în 2006, când la data respectivă 2.400 de elevi au primit cărţi în valoare de 500 de milioane de lei vechi. Municipalitatea a tipărit atunci 2.400 de bonuri valorice a câte 20 de lei fiecare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite