Poliţiştii din Arad au prins un cerşetor cu trei telefoane mobile şi un mp3 player în buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cerşetor de 38 de ani amendat, marţi, în centrul municipiului Arad, le-a spus poliţiştilor că obţine zilnic circa 500 de lei de la trecători, iar asupra sa au fost găsite trei telefoane mobile, un mp3 player şi suma de 160 de lei, transmite corespondentul Mediafax.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru diminuarea fenomenului cerşetoriei, poliţiştii locali din Arad au amendat cu 100 de lei un bărbat de 38 de ani din Sălaj, care nu prezenta handicap fizic vizibil şi era îmbrăcat decent, dar cerşea în centrul oraşului. În urma discuţiei dintre poliţişti şi bărbat, acesta s-a lăudat că obţine de la trecători aproximativ 500 de lei pe zi.

"Bărbatul avea asupra sa 160 de lei, un mp3 player şi trei telefoane mobile. Majoritatea bancnotelor deţinute erau de câte un leu. El le-a spus colegilor că suma primită de la trecători în decursul unei zile ajunge la 500 de lei", a declarat directorul executiv al Poliţiei Locale Arad, Viorica Graur. Cerşetorul a sosit în Arad în urmă cu o lună şi susţine că locuieşte la o rudă.

"Astfel de acţiuni au loc zilnic, însă acestea nu îi descurajează pe cerşetori atâta timp cât trecătorii le dau bani. Noi am derulat campanii de conştientizare a populaţiei cu privire la acest fenomen", a declarat Graur pentru Mediafax. Conform sursei citate, legislaţia nu permite decât identificarea persoanelor care cerşesc şi amendarea lor, dar în Arad aproape toate amenzile au rămas neachitate

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite