Mai mulţi bani pentru autostradă. A doua tură de exproprieri începe după 10 ianuarie.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autostrada Arad-Nădlac rotunjește veniturile arădenilor care au pământuri în zona lucrărilor. Până în prezent, în proporţie de circa 80% din cei păgubiţi şi-au primit banii, urmând ca restul să fie despăgubiţi după 10 ianuarie.

Autostrada Nădlac-Arad mai face astăzi un pas înainte în lungul drum printre aprobări, avizări şi finanţări. Cei aproape 39 de kilometri care ne despart în acest moment de Mako, şi, implicit de legătura cu reţeaua de autostrăzi europene, încep să se mişte încet, după ce Ministerul Transporturilor a suplimentat suma necesară exproprierilor cu circa 17,5 milioane de lei.

„Banii vor fi cheltuiţi pe finalizarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentul autostrăzii, suprafaţa rămasă de expropriat fiind de 865.212 de metri pătraţi. Terenurile în cauză sunt aferente oraşului Pecica”, a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Pecicanii mai au de aşteptat până la jumătatea lunii ianuarie pentru a-şi primi restul de bani, deşi numărul celor rămaşi nedespăgubiţi este mic. „În urmă cu o lună şi ceva s-au dat primii bani, iar până în momentul de faţă circa 80% din aceştia, au fost despăgubiţi”, a declarat Marinela Petran, şefa Serviciului de Cadastru si Agricultură a Primăriei oraşului Pecica.

Printre cele mai dificile etape pentru acest tronson sunt construirea a două poduri rutiere. Unul dintre acestea va trece peste Mureş, tot în Pecica.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite