Topul gropilor care dau dureri de cap șoferilor arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicenţiu Vânturache ne-a arătat starea jalnică a străzii Antoniu Czigler din Grădişte
Vicenţiu Vânturache ne-a arătat starea jalnică a străzii Antoniu Czigler din Grădişte

Orice arădean cu experienţă la condus maşina ştie că nu există cartier fără străzi de ocolit. Gropile lăsate de iarnă se alătură celor deja istorice pe care toţi automobiliştii le cunosc şi încearcă să le evite.

Stabilirea unui top neoficial al gropilor din oraş pare o misiune imposibilă din cauza numărului mare, dar şi a zonelor de interes diferite de la şofer la şofer. Cu toate acestea, unele dintre străzile „cu tradiţie” în acest domeniu sunt cunoscute şi ocolite de mai toţi conducătorii auto din Arad.

Străzi cu gropi istorice
„Eu cred că cea mai proastă din oraş este Renaşterii din Micălaca”, a declarat Mircea Ionaşcu,un arădean care locuieşte la Podgoria, dar lucrează în zonă de aproape şapte ani. Acesta a mai explicat că nu se poate face un top al gropilor de pe această stradă, pentru că toată artera este o „groapă mare”.

Străzile din centrul vechi al Aradului, în mod special Preparandiei şi Dornei, dau şi ele bătăi de cap şoferilor. „Aici e un dezastru. Poţi trece doar cu maşina de teren sau riscând să îţi laşi roţile cu totul aici. E groapă lângă groapă, mai ales lângă şinele de tramvai”, s-a plâns Daniel Bârnea, un arădean care locuieşte în zonă.

Şi strada Antoniu Czigler din cartierul Grădişte a fost nominalizată de Vincenţiu Vânturache, un şofer arădean, în topul celor mai proaste străzi din Arad. „Strada Antoniu Czigler face legătura cu zeci de firme care îşi au sediul la periferia cartierului Grădişte. Odată cu ploile, craterele s-au umplut de apă astfel că au devenit adevărate capcane pentru şoferi”, a povestit arădeanul.

Proiecte în derulare
O altă zonă ocolită de conducătorii auto din Arad este Colonia UTA şi Câmpul Liniştii, unde  gropile au luat de mult locul asfaltului. Aici problema este cu atât mai gravă cu cât zona este tranzitată  şi de multe maşini de mare tonaj care trebuie să ajungă la firmele şi depozitele de aici. 

Administraţia locală spune că are mai multe proiecte prin care i-ar putea scăpa pe şoferii arădeni de chinul gropilor. „Strada Renaşterii intră în reabilitare anul acesta în cadrul proiectului de asfaltare a străzilor semnat cu Banca Mondială, iar Preparandiei şi Dornei sunt parte integrantă a proiectului de reabilitare a centrului vechi, proiect demarat chiar săptămâna trecută”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite