Ziua Mondială a Teatrului se va sărbători la Arad cu premiera unei mega producții a lui Mihai Măniuțiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Măniuțiu nu este la prima colaborare cu teatrul arădean
Mihai Măniuțiu nu este la prima colaborare cu teatrul arădean

”Cântecul Lebedei” de Cehov va fi pus în scenă de celebrul regizor Mihai Măniuțiu. Producția la care se lucrează deja la Arad va avea premiera în data de 27 martie, odată cu Ziua Mondială  a Teatrului, o zi în care regizorul își dorește ”o sărbătoare care să reunească trupa teatrului cu orașul” .

Spectacolul eveniment, o mega producție, așa cum este ea caracterizată chiar de către regizorul Mihai Măniuțiu, se află deja în lucru de o lună și jumătate.

”Repetițiile efective vor începe în 6 martie, dar noi lucrăm deja de ceva vreme la producție”, a explicat Mihai Măniuțiu. Acesta a mai dezvăluit că în fapt este vorba despre o megaproducție dedicată trupei de teatru din Arad. ”Timp de 30 de minute va fi o parte de spectacol non verbal, dedicat în exclusivitate portretului trupei teatrului arădean”, a mai explicat regizorul.

”De aproximativ o lună și jumătate lucrăm efectiv la acest spectacol, pe ateliere de tâmplărie, măști sau partea mecanică. Chiar dacă va părea că este o scenă goală, vă asigur că vorbim despre o parte tehnică  foarte complicată pe care sper, cred că o vom realiza așa cum trebuie”, a declarat Doru Păcurar, responsabilul cu decorul.

Și în ceea ce privește costumele, munca nu este una deloc ușoară, pentru ”Cântecul Lebedei” fiind deja pregătite circa 80 de costume.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite