Samantha Fox, cap de afiş la Zilele Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii vor putea petrece zece zile, atât timp cât va dura în acest an sărbătoarea dedicată oraşului. Acţiunile au loc în cinstea datei de 22 august 1834, când Aradul a fost ridicat prin decret imperial la rangul de Oraş Liber Regesc.

Arădenilor şi nu numai li se pregăteşte  o distracţie de zile mari. Şi când spunem asta nu ne gândim la o zi sau două, ci la zece zile de sărbătoare. Este vorba despre o nouă ediţie a Zilelor Aradului, care se doreşte să fie una cu totul specială.
Această sărbătoare a devenit o tradiţie în ultimii şapte ani şi nu există arădean care să nu fi luat parte la măcar una dintre multiplele manifestări. În fiecare an, programul oferit de organizatori a fost unul diversificat, acesta cuprinzând spectacole, întreceri culinare, acţiuni culturale sau evenimente sportive.

Program diversificat
„Am participat la aproape toate ediţiile. Ne bucurăm că măcar pentru câteva zile mai uităm de probleme şi ne adunăm în număr mare să petrecem. În fiecare an merg la concerte împreună cu câţiva prieteni”, a spus Alin Popovici, un arădean în vârstă de 36 de ani. Astfel, vineri, 19 august, vor avea loc spectacole de folclor în cartierele Bujac, Sânicolau Mic şi Grădişte.

Sâmbătă, spectacolele se vor muta în cartierele Micălaca, Vlaicu, Alfa şi Bujac. Duminică, 21 august, programul continuă cu o expoziţie zoo, care va avea loc în parcul Chinologic din Subcetate. Luni, 22 august, arădenii pot participa la „Noaptea albă a instituţiilor de cultură”. Marţi, 23 august, va avea loc o seară culturală în Parcul Eminescu. Miercuri, tot în Parcul  Eminescu va avea loc „Ziua oraşului Pecs”, iar joi, parcul  va fi gazda unui concert de valsuri. Vineri, 26 august, la ştrandul Neptun, începând cu ora 19.00, va avea loc concursul de Miss Arad, dar şi un concert la care vor participa Pacifica şi Narcotic Sound. Sâmbătă, 27 august, de la ora 19.00, pe ştrandul Neptun are loc un spectacol susţinut de către Alex Velea, Puya şi Samantha Fox.

Zilele Aradului se vor încheia duminică, 28 august, când arădenii sunt aşteptaţi, începând cu ora 10.00, la Festivalul Cătlanelor, iar apoi la un spectacol folcloric  susţinut de Ansamblul Ciocârlia şi Cristian Pomohaci. Pe lângă aceste evenimente vor mai avea loc simpozioane şi expoziţii.

Aradul, Oraş Liber Regesc
Zilele Aradului se sărbătoresc, începând din anul 2004, în jurul datei de 22 august. Acţiunile au loc în cinstea datei de 22 august 1834, când Aradul, aflat sub administraţia Imperiului Austro-Ungar a fost ridicat prin decret imperial la rangul de Oraş Liber Regesc, ca urmare a nivelului de dezvoltare atins de comunitate. Autonomia administrativă şi cea economică dobândite astfel de arădeni au fost esenţiale pentru continuarea creşterii oraşului, care a devenit în scurt timp unul din cele mai importante din zonă. Încă de atunci au avut loc acţiuni care au marcat „Zilele Aradului”, la care a participat însuşi împăratul Francisc I.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite