Tramvaie moderne şi confortabile pentru arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii se revoltă împotriva eliminării unor linii de tramvai
Arădenii se revoltă împotriva eliminării unor linii de tramvai

Începând cu al treilea trimestru din acest an, Aradul va primi mai multe vagoane moderne, cu podea joasă şi cu un grad ridicat de confort. Potrivit conducerii Astra Vagoane Arad, noile tramvaie vor fi dotate cu aer condiţionat, vor avea scaune comode, iar în interiorul vagoanelor se va monta un tabel electronic.

Pe acesta, arădenii vor putea vedea traseul pe care îl urmează tramvaiul.

„Imperio” ajunge pe şinele din Arad
„Capacitatea acestor tramvaie va fi între 55 şi 200 de pasageri. Gradul de confort este mult mai ridicat faţă de tramvaiele pe care le avem în prezent în circulaţie”, a declarat Valer Blidar, acţionarul majoritar al SC Astra Vagoane Arad.  Noul vagon de tramvai este numit „Imperio” şi va înlocui tramvaiele vechi de peste 40 de ani. Conducerea Astra Vagoane a mai declarat că această construcţie va reprezenta un segment economic nou în România. Potrivit primarului Gheorghe Falcă, Aradul va beneficia în următorii zece ani de 24 de vagoane moderne, primul dintre ele urmând să fie pus în circulaţie în trimestrul al treilea al anului în curs.

Arădenii cer condiţii mai bune în tramvaie
„Nu îmi închipui cum vor arăta aceste tramvaie, sper să fie cu mult mai bune decât actualele vagoane în care îngheţăm de frig pe timp de iarnă. Dacă tot se vor majora biletele şi abonamentele de tramvai, atunci să avem şi condiţii în mijloacele de transport în comun”, a spus Monica Radu din Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite