TIMP LIBER Cele mai puternice mâini din țară își dau întâlnire mâine, la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionii la skandenberg fac show în acest weekend. Provocări, întreceri şi demonstraţii de muşchi anunţă pentru ziua de sâmbătă organizatorii spectacolului ce reuneşte greii ţării. Orașul nostru va găzdui în premieră cei mai puternici oameni ai țării.

Sub egida „Aradul, la putere” oraşul nostru va găzdui în premieră un eveniment care-i aduce în prim plan pe cei doi grei ai României: Radu „Valahu” Georgescu si Ion Oncescu, actualul campion mondial la skandenberg la ambele mâini.

Arhicunoscuţi, cei doi grei se vor duela la competitia de skandenberg şi de tras TIR-uri, dar şi la concursul de mâncat mici. Evenimentul va avea loc în parcarea unui centru comercial din Arad.

„În cadrul evenimentului care va fi dotat şi cu premii, se va putea înscrie orice doritor de senzaţii tari, pe propria răspundere. Toate concursurile, mai puţin cel de mâncat mici, vor fi jurizate de oameni de specialitate şi vor avea premii speciale”, a spus Sorin Drache, director de marketing în cadrul Armonia Center Arad.

La evenimentul ce va avea loc sâmbătă de la ora 12.00, cea mai puternică familie din România, familia Pârjol, va fi prezentă pentru o demonstraţie de „Strongest Men”. Mama, tata şi fiul vor ridica greutăţi, vor căra buşteni şi vor târî bolovani. Cei trei Pârjoli fac câte trei antrenamente pe săptămână de cărat buşteni, ridicat pietre şi tras camioane.

RECOMANDARI DE WEEKEND

Pictură / Expoziţie verde

image

Galeriile Turnu de Apă găzduiesc în aceste zile expoziţia personală a Bernadettei Demeter (foto), Zâna Verde a picturii arădene. Intitulată „Oameni care m-au inspirat”, expoziţia este dedicată mentorilor tinerei artiste.

Artă / Tabără etnografică
Cea de-a doua ediţie a Taberei de Cercetare Etnografică de la Bata îşi expune concluziile în ceea ce priveşte spectrul folcloric şi etnografic. Obiectivul taberei este de a identifica fenomenele culturale vii.

Petrecere / Vin roşu, ţuică şi muzică retro
La Mouche Society Club îi invită în această seară pe arădeni să petreacă pe cinste cât mai rustic: foc de tabără, frigărui, vin roşu şi ţuică. Toate acestea acompaniate de muzica retro, unde intrarea va fi liberă.

Vineri / Distracţie cu cele mai mici maşini
Amatorii de karturi sunt invitaţi să beneficieze de facilităţile oferite de clubul de karting din parcarea Expo Arad Internaţional. Programul de activitate este zilnic, între 14.00 – 21.30, cu excepţia zilei de luni când sunt programate revizii. Kartingul este un sport pentru toate vârstele, pentru toţi iubitorii de sporturi cu motor. Practicarea kartingului de agrement este o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber, iar respectarea unui set minim de reguli de siguranţă în kartodrom este garanţia lipsei oricăror evenimente neplăcute.

Sâmbătă / Debut de stagiune cu „Năpasta”


Năpasta, un spectacol românesc de valoare

image

Teatrul arădean vă oferă acum un nou spectacol realizat după opera lui Caragiale. Cel care şi-a asumat rolul de regizor este cunoscutul actor Valentin Voicilă. Tot el interpretează şi rolul lui Ion din acest spectacol. Alături de Valentin Voicilă, publicul arădean îi va reîntâlni şi pe actorii Oltea Blaga, Dan Covrig şi Constantin Florea, cei patru (re)aducând la viaţă celebrele personaje ale acestei drame, într-un spectacol care merită a fi văzut ce toţi cei care iubesc dramaturgia românească de valoare.

Duminică / Continuă drumul cunoaşterii vinului
Festivalul itinerant „Sărbătoarea Vinului în Podgoriile Aradului”  continuă în această duminică la Şiria, prin vizita la Muzeul Viei şi Vinului din Miniş, la Muzeul Memorial Ioan Slavici şi Muzeul Memorial Emil Monţia de la Şiria. Din traseu nu va lipsi o oprire la Crama Bohus pentru o degustare de vin, cântecele şi voia bună: formaţiile de dans Şiriana, Muguraşii Gălăşeni, Podgorenii Juniori, Busuiocul, iar seara va fi încheiată cu un spectacol susţinut de invitata specială Carmen Popovici Dumbravă şi Rapsozii Zărandului.

CULTURĂ
Academia Română s-a mutat două zile la Arad


Academicieni de renume vor conferenţia în faţa arădenilor

image

Cea de-a doua ediţie a simpozionului Naţional Constantin Noica are loc în acest sfârşit de săptămână la Arad.  Peste douăzeci de academicieni, profesori universitari şi cercetători din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timi­şoara şi Arad vor conferenţia pe marginea activităţii filosofice a lui Constantin Noica, în special pe „Bucuriile simple”, lucrare propusă spre dezbatere la această sesiune.  Academicienii Alexandru Surdu şi Teodor Dima, profesorii universitari Marin Aiftincă, Viorel Cernica, Marin Diaconu, Mihai Vasile sau Mircea Lăzărescu vor conferenţia în faţa arădenilor interesaţi de problemele filosofiei contemporane. Comunicările ştiinţifice care vor fi susţinute la Arad se vor regăsi şi într-un volum de studii ce va fi publicat sub egida Academiei Române. (Claudia Adjudeanu)

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite