Iepuraşul vine pentru cei mai cuminți copii la Târgul de Primăvară din fața primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii arădeni sunt cei mai încântaţi de prezenţa iepuraşilor în mijlocul târgului
Micuţii arădeni sunt cei mai încântaţi de prezenţa iepuraşilor în mijlocul târgului

Dincolo de produsele specifice de Paşte, vizitatorii vor să cumpere haine, pantofi, cărţi sau cosmetice. Patronat de un ou roşu şi câţiva iepuri giganţi, Târgul de Primăvară stârneşte imaginaţia fiecărui vizitator când e vorba de cadouri.

Pentru cei plictisiţi de kitsch-urile din magazinele din oraş, dar şi pentru cei pasionaţi de achiziţionarea unor daruri speciale, cele 36 de căsuţe amplasate pe Platoul din faţa Palatului Administrativ par a fi cea mai convenabilă alegere în această perioadă. Încă din prima zi, sute de arădeni au venit măcar pentru a căsca ochii la cel de-al doilea târg de acest gen după cel din iarnă care a cunoscut un succes formidabil printre arădeni.

Vedetele târgului
Achiziţionate anul trecut, căsuţele au pus la bătaie şi de această dată sute de produse, de la ouă încondeiate, jucării, ciocolată, până la cozonaci, vin şi chiar obiecte de antichităţi şi anticariat. „Sunt foarte interesat de partea de antichităţi, deşi preţurile urcă uşor peste o sută de euro. Sper ca măcar acum, de Paşte, să apuc să pun şi eu mâna pe o carte bună, dar asta depinde şi dacă vor mai lăsa la preţ. Vine iepuraşul, dar e şi el mai sărăcuţ anul acesta”, a spus Cornel Ban, pensionar colecţionar. Hannah şi Rudolf, cei doi reni care au făcut senzaţie de Crăciun, au fost înlocuiţi de această dată de miei şi iepuraşi, luaţi în vizor de zeci de obiective foto alături de cei mici. „Mi-aş dori şi eu nişte animăluţe acasă. Iepuraşii sunt cei mai frumoşi şi drăguţi, dar văd că sunt cam sperioşi. Da, mi-aş dori ca iepuraşul să-mi aducă nişte iepuraşi”, a spus Melinda Boboc de şase ani.
Deoarece în toată lumea omul sărbătoreşte cu mâncare şi băutură, nici de această dată de la târg nu lipsesc pe lângă produsele specifice Paştelui, cozonacul secuiesc sau prăjiturile cu marţipan. Cât priveşte oferta şi preţurile, vinurile şi ouăle încondeiate au trecere. Reducerile sunt de asemenea la ele acasă. Aranjamente florale costă de la 10 la 120 de lei, în vreme ce meşterii populari îşi vând marfa la preţuri de nimic. „Ce vreau să-mi aducă iepuraşul? Vânzare bună, nimic mai mult”, a mărturisit Viorel Drăgan, meşter popular din zona Vârfurile.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite