PORTRET Aurelia Lucuţa îndulceşte de ani de zile un judeţ întreg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelia Lucuţa
Aurelia Lucuţa

Prăjiturile pe care le face femeia sunt cunoscute în tot Aradul, mai ales de persoanele care adoră deserturile bine făcute. Aurelia Lucuţa este specialistă în delicatese, zeci de sortimente de prăjituri şi torturi pe care le prepară cu mare drag.

PROFIL
Născută. 2 august 1969
Studii. Liceul Agricol
Familie. Căsătorită

Totul a început de când era mică. Pe atunci îi plăcea să stea în bucătorie alături de mama ei şi să o ajute la gătit. Era atentă în special de sărbători, când se făceau tăvi întregi de prăjitură şi cozonaci.

„De mică mi-am dat seama că îmi place să ornez torturi şi prăjituri. Stăteam mult în bucătărie. Uitam de mine de multe ori. În loc să mă joc, preferam să gătesc”, a spus Aurelia.

Când s-a căsătorit, Aurelia a avut ocazia să se întreacă în gătit cu soţul ei, care este şi el specialist în bucătărie. „Soţul meu este de meserie cofetar–bucător. Împreună ne-am gândit să facem şi bani din această pasiune şi ne-a deschis în Macea o mică afacere. O cofetărie unde facem tot felul de specializări. Avem clienţi din tot judeţul”, a mai spus arădeanca.

Boema şi Ora 12
Aurelia spune că are foarte multe reţete preferate de prăjitură, însă specialitatea casei este prăjitura Boema şi uneori prăjitura Ora 12. „Blat negru cu apă minerală, cu cafea şi frişcă. Este una dintre prăjiturile noastre preferate”, a mărturisit Aurelia. Aceasta spune că de multe ori ar vrea să facă prăjituri şi nu are pentru cine. „Când nu sunt nunţi, botezuri, petreceri, facem pentru vânzare directă. De multe ori aş vrea să încerc ceva nou, dar nu are cine mânca atâta prăjitură”, a adăugat femeia. Când nu este în laborator sau în bucătărie, Aurelia stă în faţa calculatorului pentru a se documenta cu privire la noile reţete apărute.

„Îmi place să fiu la curent cu tote noutăţile în domeniul patiseriei. Fac schimb cu gospodine din toată ţara de reţete, de opinii. Ador să încerc reţete noi”, a mai spus Aurelia Lucuţa.

Femeia este foarte încântată de faptul că soţul ei îi împărtăşeşte pasiunea. Mai mult de atât, ea spune că el este specializat pe mâncăruri.
„Eu sunt cu desertul şi el cu mâncarea. Ne completăm unul pe altul. Recunosc că multe lucruri le-am învăţat de la el. Împreună ne-am deschis şi afacerea căreia îi dedicăm mult timp”, a precizat femeia. Familia Lucuţa este renumită în tot judeţul Arad pentru dulciurile şi mâncărurile pe care le prepară. „Avem comenzi în tot judeţul Arad. Oamenii ne sună în special când au eveniment deosebit”, a încheiat Aurelia Lucuţa.

Întrebări şi răspunsuri

Cât timp petreceţi zilnic în laborator?
Stau cel puţin opt ore pe zi în laborator. La acestea se adaugă şi orele pe care le petrec în bucătărie.

Cum a început tot?
Am prins din zbor această meserie, dacă îi pot spune aşa. Acum la rândul meu o împărtăşesc şi altora.

Aveţi reţete proprii?
Am. De multe ori iau două, trei reţete şi le combin. Prima dată gustăm noua invenţie în familie şi pe urmă o lansăm pe piaţă spre vânzare.

Aţi învăţat şi alte persoane secretele unei prăjituri reuşite?
Da. Întodeauna sunt dispusă să dau sfaturi despre modul de preparare.

Ce-i place
„Îmi place să fac cumpărături şi să stau pe net, să culeg informaţii despre prepararea mâncărilor în special. Îmi place să stau ore întregi în laborator şi să învăţ şi pe alţii secretele mele. De asemenea, îmi place să petrec ore întregi cu familia şi cu prietenii de o viaţă“.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac minciuna şi prefăcătoria. Sunt multe persoane care încearcă să te mintă pentru a obţine ceva. Eu nu îi suport. Nu suport persoanele îngâmfate, care încearcă să pară altceva decât sunt. Aş face mai multe lucruri, dar nu am pentru cine, mulţi nu apreciază munca“.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite