PORTRET Loredana Docolina, tânăra care iubeşte căţeii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasiunea pentru necuvântătoare a început în urmă cu 20 de ani, când Loredana a primit primul câine fără pedigree. Loredana Docolina se numără printre arădenii care ar da orice ca să nu vadă un câine care suferă.

PROFIL
Născută: 6.3.1984, Brad
Studii: Universitatea „Aurel Vlaicu“, Arad
Familie: Căsătorită
Job: Asistent vânzări

Loredana Docolina se numără printre arădenii care ar da orice ca să nu vadă un câine care suferă. Pasiunea pentru câini a început în urmă cu aproximativ 20 de ani, când Loredana a primit primul câine de la părinţii ei. „Am fost cea mai fericită când am văzut că am un câine de care pot avea grijă doar eu. Iubesc animalele de mic copil, dar am făcut o pasiune mai aparte pentru rasa Pincher”, a explicat Loredana Docolina.

Tânăra spune că s-a ataşat în mod deosebit de această rasă de câini pentru că sunt loiali stăpânilor, foarte curajoşi, vioi şi foarte atenţi la tot ce se întâmplă în jurul lor. Loredana, împreună cu familia ei, şi-a propus să-şi aducă contribuţia la înmulţirea acestei rase, participând la promovarea ei în cadrul mai multor concursuri. „Această pasiune este împărtăşită de toată familia, care a ales să participe activ şi să ne aducem contribuţia la formarea, promovarea şi creşterea numerică a rasei Pincher”, a explicat Loredana Docolina.

Devotaţi şi ascultători

Tânăra spune că această rasă de câini este o rasă germană. Ea provine din diversele încrucişări dintre Dachshund, ogar italian şi pinscher german. „Această rasă seamănă cu un minidoberman. În trecut rasa a fost folosită în stârpirea rozătoarelor din hambarele fermierilor germani. Să creşti un câine înseamnă să-i accepţi rolul de companion şi tovarăş, pentru că Pincherul este un câine de pază înăscut, curajos şi tenace, chiar dacă este de talie mică. Se remarcă prin ataşamentul instinctiv, necondiţionat, faţă de teritoriu şi faţă de stăpânul său”, a adăugat iubitoarea de animale.

De-a lungul anilor, Loredana spune că a avut ocazia să aibă grijă de zeci de câini de toate rasele, dar în mod special de Pincheri cu care a participat rând pe rând la competiţii canine, de unde a plecat cu câte un premiu. Cel mai frumos premiu cu care Loredana se mândreşte este titlul de România Prim Junior, la rasa Pincher, cu Chole, căţeaua de care are grijă în prezent. „Un câine de talie medie este ideal de crescut şi în apartament. El nu necesită condiţii speciale, aşa că această rasă ar bucura cu siguranţă fiecare copil. Pincherii se pot adapta uşor în orice împrejurare”, a încheiat Loredana Docolina.

Întrebări şi răspunsuri

Cum descrii în câteva cuvinte rasa Pincher?
Este un câine cu un comportament demn, calm şi echilibrat, dar care, atunci când situaţia o cere, se transformă într-un veritabil luptător.

Cât de greu e să-i creşti?
Pincherii nu sunt nişte câini sensibili. Ei mănâncă orice, dar cel mai important lucru este să-i ferim de frig. Această rasă este foarte energică aşa că are nevoie zilnic de mişcare.

Ce trebuie să mănânce câinii care participă la concursuri?
Se recomandă o hrană mai bogată în proteine şi vitamine, lucru care înseamnă şi nişte cheltuieli evident mai mari, dar şi o toaletare corespunzătoare.

Ce-i place
Loredana recunoaşte că îi place să fie în preajma animalelor, să aibă grijă de ele şi să participe la concursuri. În concedii, îi place să călătorească, excursii în care îşi ia şi partenerii de companie. „Îmi mai place să gătesc foarte mult, aşa că puţinul timp liber îl petrec în bucătărie”, a explicat arădeanca.

Ce nu-i place
Iubitoarea de animale spune că detestă persoanele care nu iubesc necuvântătoarele şi nu se poate uita la emisiunile în care este prezentată cruzimea pe care unii oameni şi-o manifestă asupra animalelor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite