Reprezentanţii Primăriei au anunţat că modernizarea Aradului a ajuns la jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a anunţat în această dimineaţă că prima etapă a proiectului BERD este finalizată şi au început pregătirile pentru cea de-a doua etapă. Astfel, azi s-a pus punct la etapa întâi a proiectului de reabilitare a transportului în comun în municipiul Arad.

Proiectul BERD vizează modernizarea principalei axe de transport de la intrarea în oraş dinspre Nădlac până la ieşirea spre Timişoara.
Lucrările efective pe tronsonul Calea Romanilor-Calea Timişorii vor începe luna viitoare.

E prevăzută reabilitarea a 6,3 km de linii de tramvai şi linii aeriene de contact, dar şi a aproape 40 de mii de metri pătraţi de carosabil. De asemenea, se vor amenaja peste 20.000 de metri pătraţi de trotuare, 3.450 de metri pătraţi de parcări şi 11 instalaţii de semaforizare. Finanţarea, în valoare de 11,3 milioane euro este asigurată parţial printr-un credit  BERD de 6,5 milioane euro şi cofinanţată de la bugetul local cu 4,8 milioane euro.

„Proiectul BERD este o investiţie majoră pentru tot ceea ce înseamnă reconfigurarea circulaţiei pe cea mai importantă arteră din municipiul Arad. Suntem foarte bucuroşi, cu atât mai mult cu cât în această perioadă de austeritate avem asigurate fondurile şi pentru etapa a doua, pentru finalizarea proiectului”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite