Arădenii turează maşini second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi arădeni sunt interesaţi de maşinile la mâna a doua
Tot mai mulţi arădeni sunt interesaţi de maşinile la mâna a doua

Dealerii de automobile la mâna a doua spun că a crescut numărul comenzilor. După un an în care mulţi nu s-au încumetat să achiziţioneze un autoturism pe fondul crizei, începutul lui 2010 aduce vânzări mai multe.

Piaţa de maşini din Arad este saturată de maşini second-hand, ale căror preţuri au scăzut considerabil în ultimele luni. Luna decembrie a fost una relativ bună pentru dealerii de maşini la mâna a doua, în special pentru cele fabricate după anul 2000. „Modele precum Opel, Fiat sau Volkswagen au avut cea mai mare căutare spre sfârşitul lui 2009. Şi preţurile au scăzut destul de mult. Maşinile, cel mai adesea aduse din Germania, au ajuns oarecum la preţuri de nimic. În orice caz, se poate observa o cerinţă mai mare pentru autoturismele fabricate după anul 2000”, a declarat Cristian Romoşan, dealer de maşini second-hand.

Loterie de maşini
În piaţa auto, importatorii se întrec în vânzarea mărfii. Dacă în urmă cu un an, un Opel Vectra Berlină cu injecţie pe benzină din 2000 se vindea cu 4.700-5.000 de euro, acum preţul aceluiaşi model a ajuns la 3.600-3.800 de euro. Pe de cealaltă parte, unii preferă să-şi achiziţioneze autoturismul direct de peste graniţă, fără a mai apela la importatorii arădeni.
Cosmin Farcaş, un arădean, a recurs la metoda de a-şi achiziţiona singur maşina tocmai din Nurnberg. „Mi s-a părut o variantă mult mai bună să fac eu drumul până în Germania, chiar dacă asta însemna că trebuie să-mi plătesc taxa de primă înmatriculare. Am dat zece mii de euro pentru un Audi A4 din 2006, la care s-a mai adugat şi 500 de euro, taxa de primă înmatriculare. Aici, acelaşi model îl luam la 11.000-12.000 de euro”, a spus Cosmin.
Cumpărătorii fac tot posibilul să evite maşinile noi, mai ales că autoturismele aduse de peste graniţă sunt în stare foarte bună. „Comenzile încep să crească seminficativ pentru autoturismele de după anul 2000. Prea puţini îşi mai permit o maşină nouă, mai ales în momentul de faţă”, a declarat Cristian Romoşan.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite