1 Martie le aduce arădenilor kitsch-uri pe şnur la preţ de mărţişor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii spun că de la un an la altul au parte de mărţişoare mai scumpe. Simbolurile tradiţionale au fost înlocuite de obiecte aurite sau foarte colorate. Vechea tradiţie a darului de 1 Martie, în formă de potcoavă, a dispărut, iar cei care vor să facă un cadou drăguţ nu au de unde alege.

De aproape o săptămână, oraşul a fost invadat de comercianţi, însă modelele tradiţionale nu se mai regăsesc pe tarabele acestora. Firul alb-roşu este singurul lucru care mai respectă obiceiul străbun. Jucării, flori şi mărţişoare în forme ciudate sau broşe aurite sunt câteva din exemplele de obiecte kitsch scoase la ofertă pentru cadoul de 1 Martie.

Preţurile sunt destul de piperate, o spun chiar cumpărătorii care cu greu se pot hotărî ce mărţişor să aleagă. Comercianţii îşi apără marfa şi sunt de părere că nu duc lipsă de clienţi. „Cred că mâine vor creşte puţin vânzările. Bărbaţii în special au obligaţia să le dea un mărţişor colegelor şi tututor femeilor din viaţa lor. Am vândut bine până azi, dar am încredere că mâine o să scot cât nu am făcut toată săptămâna”, spune Mihai Constantin, comerciant.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite