PORTRET: Paul Balla se pregăteşte să fie un mare karatist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Balla
Paul Balla

Băieţelul de nouă ani pasionat de jocurile pe calculator, cu bătăi şi scheme de arte marţiale, îşi doreşte un singur lucru: să se facă mare sportiv.

PROFIL
Născut: 29.03.2001, Arad
Studii: Elev la Şcoala Generală nr 59, Vladimirescu
Pasiuni: Cititul şi jocurile pe calculator

Cu toate că e doar în clasa a treia, Paul spune că îşi doreşte nespus de mult să crească mare, pentru că atunci o să avanseze într-un alt stagiu al sportului pe care îl practică cu mult drag. De curând, micuţul a fost primit în echipa de karatişti a Clubului Sportiv Cobra Arte Marţiale, secţia Vladimirescu. Familia lui a aflat de acest club chiar de la antrenoarea lor, care a crescut tot în sânul celor mai buni karatişti ai Aradului. L-au dus la club, iar a doua zi a şi primit un chimonou.
„M-au primit la echipa de juniori. Îmi place să merg la antrenamente şi să învăţ cât mai multe scheme noi. Sunt trist atunci când nu îmi ies anumite lovituri, dar sunt convins că, atunci când o să mai cresc, o să cuceresc centura neagră”, a spus Paul Balla. Încă de la vârsta de cinci ani, micuţul Paul poate spune că a fost un norocos. Tatăl lui, pasionat şi el de sport, i-a cumpărat primul echipament de karate.

Hotărât să câştige
Paul spune că îi place foarte mult să se joace pe calculator diferite jocuri de acţiune, cu bătăi şi scheme de karate. „Am primit, când am fost micuţ, un chimonou pe care îl am încă şi acum, dar nu-l mai port căci a rămas mic de mine. Când mă duc la antrenamente, mă îmbrac într-un alt chimonou şi îmi leg centura albă”, a adăugat juniorul. Micuţul nu lipseşte de la nicio oră de antrenament. Paul abia aşteaptă ziua când antrenoarea lor vine la clubul din Vladimirescu, pentru că atunci se desfăşoară orele lui de antrenament. „Mă bucură că avem şansa să avansăm din punct de vedere sportiv, cu toate că nu stăm în oraş. Am activitate când nu sunt la şcoală şi îmi doresc să câştig cât mai multe concursuri de acum înainte”, a explicat Paul Balla. 

Trei luni de experienţă
Chiar dacă este la început de drum, micuţul e conştient că are foarte mult de lucru de acum înainte şi spune că la antrenamente e mult mai serios ca la şcoală. „La şcoală ne mai jucăm şi ne mai prostim din când în când. Când merg la antrenament, ştiu să fiu serios şi să o ascult pe antrenoare. Vreau să devin un karatist adevărat”, a punctat micuţul. Deşi are doar trei luni de activitate, Paul e convins că va câştiga multe medalii în viitor şi spune că se pregăteşte intens să devină cel mai bun sportiv din clubul din care face parte, cu toate că antrenoarea lui îl laudă şi spune că este deja printre cei mai buni sportivi ai clubului.

Întrebări şi răspunsuri

Cât de departe îţi doreşti să ajungi cu acest sport?
Îmi doresc să o iau pas cu pas şi să cuceresc fiecare centură în parte, iar mai târziu să pot debuta cu succes ca antrenor la un club de karate.

Pe cine simpatizezi în acest sport?
Îmi plac mai mulţi sportivi, nu ştiu să dau un nume, dar mă uit foarte mult la televizor. Îmi plac şi câţiva actori care joacă în filme cu bătăi.

Ce-i place
Să meargă la antrenamente, să se uite la meciuri de fotbal, să se joace pe calculator jocuri cu bătăi şi să cânte. „Îmi mai place să mă uit la desene animate şi să ascult muzică. Îmi plac cartofii prăjiţi foarte mult”, a spus Paul Balla.

Ce nu-i place
Micuţul a spus că nu îi place când are o zi proastă la antrenament. „Dacă nu îmi iese o schemă ori fac vreo prostie la antrenament, mă supăr rău”, a mai mărturisit karatistul.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite