Tinerii arădeni sunt ademeniţi să concureze pentru unul din posturile de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrulă de jandarmi (foto: adevarul.ro)
Patrulă de jandarmi (foto: adevarul.ro)

Potenţialii candidaţi trebuie să aibă cazierul curat şi cel puţin media 8 la purtare, pe durata studiilor. Tinerii spun că şi-ar dori să îmbrace uniforma jandarmilor însă se tem de dificultatea probelor la admiterea în cele trei şcoli militare.

Cariera militară nu mai este atât de restrictivă, ca în anii precedenţi, mai ales că absolvenţii acestor instituţii de învăţământ au din ce în ce mai multă căutare în rândul angajaţilor civili. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad spun că de la un an la altul concurenţa pe locurile şcolilor militare este tot mai mare, din cauza jobului sigur pe care îl au tinerii la finele studilor.
„Meseria aceasta este una stabilă, mai ales în timp de criză. De jandarmi, poliţişti, persoane care să aibă grijă de siguranţa cetăţeanului, va fi nevoie tot timpul. Salariile la început de carieră sunt bunicele pentru un tânăr absolvent, aşa că bătălia este destul de mare”, e de părere Florin Zapodean, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad. În 2009 la toate cele trei şcoli militare din ţară concurenţa a fost de câte şapte candidaţi pe un loc.

400 de noi locuri de muncă
Jandarmeria selectează atât fete, cât şi băieţi pentru a participa la concursurile de admitere organizate de şcolile din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor.
„Academiile din ţară selectează peste 400 de absolvenţi, urmând ca la sfârşitul cursurilor să fie încadraţi în instituţiile localităţilor de unde provin”, a adăugat Florin Zapodean.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite