Tâlhăriile ieftinesc preţul locuinţelor din cartierul Aurel Vlaicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii imobiliari îi învaţă pe oameni cum pot negocia preţul unui imobil în diferite cartiere arădene. Potenţialii cumpărători spun că se interesează înainte să-şi achiziţioneze un apartament cât de mare este infracţionalitatea în zonă.

Potrivit agenţiilor imobiliare din Arad, cartierul Aurel Vlaicu are cele mai mici preţuri la apartamente şi case, deoarece mulţi potenţiali clienţi au învăţat să negocieze preţul până la suma minimă, pe motivul că în zonă, infracţionalitatea este cu mult mai ridicată decât în alte cartiere.
„Atunci când cineva îşi caută un apartament sau o casă trebuie să ştie să-şi fixeze anumite standarde. O sumă se poate negocia în funcţie de mai mulţi factori, unul dintre ei fiind infracţionalitatea”, e de părere Robert Unc, agent imobiliar.

În funcţie de siguranţă
Cartierul Aurel Vlaicu este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai periculoase şi nu neapărat din cauza unor grupuri de tineri scandalagii care le dau de furcă locatarilor, ci din cauza numărului mare de spargeri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, în cartierul Aurel Vlaicu, în ultimul an au avut loc cel puţin 50 de spargeri de garaje şi cam tot atât de apartamente. „Fenomenul ia amploare în mai toate zonele din Arad, însă cartierul Aurel Vlaicu este pe primul loc. Numai în anul 2009 pe raza acestui cartier s-au înregistrat aproximativ 50 de spargeri de garaje”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Arădenii spun că atunci când negociază preţul unui apartament ţin cont de câte alimentări au în zonă, dacă este sau nu un cartier liniştit şi cât de multe infracţiuni au avut loc în ultima perioadă. „Am copii mici de aceea mă tem pentru siguranţa lor”, a declarat Roxana Rotaru din Arad.

Preţuri mici la imobiliare
Un apartament cu trei camere, decomandat, la un bloc de zece etaje, în cartierul Aurel Vlaicu se vinde cu aproximativ 32.000 de euro. În cartierul Micalaca de exemplu, preţul unui apartament cu două camere se poate negocia începând de la 28.000 de euro, zona fiind pe locul doi ca şi infracţionalitate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite