Cei mai scumpi câini campioni s-au adunat pentru două zile la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrianna Seryzsko şi Irishdream
Adrianna Seryzsko şi Irishdream

Cele mai frumoase exemplare au valoare inestimabilă pentru stăpâni şi au fost expuse la competiţia de astăzi. Patrupede de mii şi zeci de mii de euro s-au întâlnit pentru a concura în oraşul de pe Mureş pentru titlul cel mare.

Stăpânii celor mai râvnite exemplare spun că atunci când vine vorba de câinii lor, banii nu mai contează, chiar dacă un campion naţional sau internaţional înseamnă costuri lunare de sute de euro. Chiar dacă aceştia plătesc salarii întregi pentru exemplarele lor, efortul este răsplătit la concursuri.

Radu Iliescu, un pensionar din Timişoara, este stăpânul unui campion. Walgo, un fox terrier sârmos este campion al României la juniori, la clasa intermediară. „De 27 de ani mă ocup cu asta. Niciodată nu am făcut o socoteală, tocmai pentru că îl consider un hobby. Sunt numărul unu în România din punct de vedere al calităţii exemplarelor”, a spus Radu Iliescu, stăpânul lui Walgo.

Faţă în faţă cu campionii europeni

Exemplare cu victorii în competiţii internaţionale, ori câini juniori care promit rezultate excepţionale şi-au evidenţiat frumuseţea şi calităţile spe­cifice raselor, abilităţile şi abnegaţia cu care evoluează în concurs, la îndemnul stăpânului.

Concursul a strâns printre altele şi campioni din Europa. Magdalena Novakova, este stăpâna campionului Cehiei, Arrogant Brigitte Anarchia, un pudel care a reuşit să atragă atenţia atât a arbitrilor, cât şi a celor din jur. „Ea este campioana Cehiei. Nu pot spune că e uşor de întreţinut pentru că, pe lângă controalele medicale, trebuie ţinut cont şi de regimul alimentar când vine vorba de concursuri. Pregătirile pentru venirea în România ne-au costat peste două mii de euro”, a spus . Magdalena Novakova. Rase impunătoare au defilat pentru obţinerea titlurilor care le atestă frumuseţea şi graţia. Printre participanţi s-au găsit şi exemplare care au „aderat” la titlul de campion. Printre aceştia, Irishdream, un newofundland (Terra Nova) de doi ani, din care stăpâna vrea să scoată un campion.

„Iubeşte să înoate şi este foarte cuminte. Vreau să scot un campion din el şi e pentru prima dată când acesta participă pentru acest titlu”, a povestit stăpâna acestuia, Adrianna Serzysko din Polonia. Deşi este un exemplar de talie mare, costurile întreţinerii acestuia se ridică la aproape cinci sute de euro lunar.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite