Criminalii de la Medicină au devenit depresivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Bejan şi Sergiu Florea au ucis şi tranşat un bărbat în anul 2009
Carmen Bejan şi Sergiu Florea au ucis şi tranşat un bărbat în anul 2009

Cei doi tineri, condamnaţi la câte 20 de ani de puşcărie, sunt consultaţi de psiholog. Carmen Bejan şi Sergiu Florea, cei doi tineri arădeni care au ajuns în spatele gratiilor după ce au ucis şi tranşat un bărbat de etnie romă într-un cămin studenţesc din Timişoara, nu o duc foarte bine.

Recent transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, acolo unde este încarcerată şi iubita sa, Sergiu Florea, copilul unui preot din localitatea arădeană Tisa, a intrat în depresie după ce i s-a interzis să muncească sau să se implice în proiecte.

Surse care au ales să îşi păstreze anonimatul susţin că, pe vremea când se afla în arest preventiv la Penitenciarul din Timişoara, Sergiu Florea era ajutor de bucătar şi s-a implicat în redactarea unor poezii pentru revista penitenciarului. De când s-a decis transferul său către Penitenciarul Rahova, iar ulterior, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, tânărului i s-a interzis să desfăşoare orice activitate de acest gen.

„Deţinutul a fost adus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Arad în urmă cu aproximativ o lună. Amândoi primesc consiliere psihologică, la fel cum primesc şi celelalte persoane private de libertate“, a declarat Eduard Magold, purtător de cuvânt al Penitenciarului Arad.

A vrut să fie profesoară
Aceleaşi surse povestesc că deţinuta Carmen Bejan este deprimată pentru că, din cauza pedepsei, a fost nevoită să rupă orice legătură cu studiile la Facultatea de Medicină din Timişoara. Mai mult, chiar dacă iniţial tânăra şi-a exprimat dorinţa de a deveni profesoară pentru deţinuţii analfabeţi, acest lucru nu s-a mai realizat.

„Este adevărat că şi-a exprimat dorinţa, însă doar atât. Ei voi putea să desfăşoare activităţi, însă în măsura limitelor care le sunt impuse“, a mai spus Eduard Magold. Momentan, ambii tineri, condamnaţi la câte 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, primesc consiliere din partea psihologului instituţiei, pentru a putea trece mai uşor peste depresie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite