Cartiere fără şcoală, dispensar sau transport în comun au preţuri de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe cartiere au la vânzare case la preţuri extrem de mari
Mai multe cartiere au la vânzare case la preţuri extrem de mari

Zonele scumpe le oferă cumpărătorilor puţine servicii şi facilităţi, deşi preţurile locuinţelor au crescut. Agenţii imobiliari consideră că valoarea unui imobil într-un cartier fără dispensar, transport în comun sau grădiniţe ar trebui să fie mai mic.

Citeşte şi:

Doar 20 de auditori vor elibera certificatul energetic obligatoriu

Mulţi dintre reprezentanţii firmelor de imobiliare din Arad văd o anomalie a preţurilor pentru casele scoase la vânzare. În cartierul Subcetate de exemplu, care nu oferă nicio utilitate localnicilor, şcoală, transport în comun sau grădiniţă, preţul locuinţelor a început să crească în detrimentul zonelor cu toate aceste facilităţi. „Mi se par absurde preţurile caselor din zona cartierului Subcetate, în afară de faptul că e o zonă liniştită. În vreme ce în Vlaicu de exemplu preţurile apartamentelor variază, noile cartiere care încep să se dezvolte sunt destul de scumpe”, a declarat Monica Platon, administratorul unei societăţi de imobiliare.

Unde au explodat preţurile
Astfel, în vreme ce în Micălaca un apartament de trei camere se vinde cu 40.000 de euro, în Subcetate, preţul ajunge la 69.000 de euro. Dacă zona centrală a Aradului reprezintă cea mai bănoasă afacere în imobiliare, cartierele precum Micălaca sau Vlaicu sunt „pestriţe” în privinţa preţurilor. „Zona centrală rămâne cea mai scumpă la capitolul locuinţe. Cea mai scumpă zonă din cartierul Micălaca, este zona 300, mai ales că e malul Mureşului în zonă, ceea ce creşte preţul imobilelor.
Cât privesc noile cartiere care nu deţin facilităţi precum şcoală sau transport în comun, preţurile au explodat faţă de alte zone”, a spus Marian Suciu, reprezentantul unei firme de imobiliare din Arad.

Preţuri în funcţie de zonă

În cartierul Verde, o casă de 87 de mp costă 52.000 de euro, în timp ce în Subcetate, preţul poate ajunge şi la 60.00o de euro. Ba chiar mai mult de atât, în zonele unde nu există nici un serviciu medical sau de învăţământ, terenurile se vând cu 90 de euro metru pătrat. În cartierul Vlaicu pe de altă parte preţurile oscilează între 24.000 de euro pentru un apartament semidecomandat de 47 mp şi 45.000 de euro pentru un apartament decomandat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite