Lucrările la viitoarea autostradă, Arad-Timișoara, îngheţate la -12 grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii fac faţă cu greu frigului de afară, iar lucrările evoluează lent
Muncitorii fac faţă cu greu frigului de afară, iar lucrările evoluează lent

Muncitorii rabdă cu greu una dintre cele mai friguroase ierni din ultimii ani. Construcţia autostrăzii a fost deja întârziată, iar temperaturile scăzute îi pun în dificultate pe responsabilii tronsonului Arad-Timişoara.

La un an de la semnarea contractului pe tronsonul de autostradă Arad-Timişoara, lucrările au bifat deja câteva întârzieri. Încadrarea în timp a construcţiei este pusă acum în pericol de frigul de afară. Gerul din ultima perioadă dă bătăi de cap muncitorilor de pe şantiere, care rabdă tot mai greu temperaturile de -12 grade Celsius. Doze bune de cafea şi ceaiuri lungi şi fierbinţi, alături de pauze dese, reprezintă reţeta cea mai convenabilă pentru muncitorii zgribuliţi de frig.
„Se munceşte destul de greu, mai ales în zona asta, lângă Mureş, unde simţim şi mai rău frigul. Încercăm să ţinem ritmul pentru a ne încadra în termenul de finalizare, mai ales că şi aşa sunt întârzieri. Sperăm să se mai încălzească un pic pentru a putea grăbi un pic lucrările”, a spus Marius Covaci, unul dintre muncitori.

Întârzierile pot fi recuperate
Scepticii pun întârzierile pe seama proastei gestionări a contractului şi a lucrărilor la tronsonul de autostradă, dar Eugen Pistru, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, asigură că acestea vor putea fi recuperate în decursul acestui an. „Nu avem o cifră exactă a zilelor sau a săptămânilor întârziate, dar pot să vă spun că e vorba doar de întârzieri mici. În această perioadă lucrările au fost sistate, tocmai din cauza temperaturilor scăzute, iar întârzierile vor putea fi recuperate odată cu încălzirea vremii”, a declarat în această dimineaţă secretarul de stat.

Pază strictă în zona şantierului din Alfa
În această dimineaţă, doar câţiva muncitori şi-au făcut apariţia pe şantierul din cartierul Alfa, dar firma de securitate care gestionează paza pe şantier a fost la datorie. Excesul de zel al paznicilor şi-a spus cuvântul în ceea ce priveşte chiar şi fotografierea şantierului. „Fotografierea în zonă este interzisă”, a spus reprezentantul firmei de pază.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite