Primăria Arad vrea abonamente unice pentru mijloacele de transport în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii vor putea circula pe toate mijloacele de transport în comun cu un singur abonament
Arădenii vor putea circula pe toate mijloacele de transport în comun cu un singur abonament

Primăria intenţionează să introducă acest tip de abonament, unic pentru toate mijloacele de transport în comun din municipiul Arad, care va fi valabil pentru tramvai, autobuz şi microbuzul.

Conform unui proiect de hotărâre, preţurile pentru astfel de abonamente nominale vor fi de 60 de lei pentru o lună, 35 de lei pentru două săptămâni, 20 de lei pentru o săptămână, iar pentru o zi – 7 lei.

Va exista şi posibilitatea achiziţionării de abonamente nenominale, dar la preţuri mult mai mari: 150 de lei pentru o lună, 80 de lei pe 2 săptămâni, respectiv 45 de lei pentru  o săptămână.

Unul dintre motivele invocate de autorităţile locale pentru o astfel de decizie este faptul că numărul de călători a scăzut constant în ultimii ani.

”Preţul unui abonament unic lunar este de 60 de lei, cu 30 de lei mai puţin decât actualul abonament pe toate liniile. Astfel,  preconizăm că numărul mai mare de abonaţi va amortiza această diferenţă”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al primăriei.

O altă măsură menită să rentabilizeze activitatea de transport în comun este desfiinţarea unor trasee nerentabile:  linia 2 Centru-UTA-Alfa, 5 Aradul Nou-Micălaca, 8 Centru-Micălaca, 16 şi 16b Centru-Grădişte şi  17 Făt-Frumos – Micălaca.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite