Captură record de migranţi azi noapte la vama Vărşand: 24 într-un tir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Captură de migranţi, azi noapte, în judeţul Arad, la graniţa cu Ungaria. 24 de persoane au încercat să iasă ilegal din România şi să treacă în spaţiul Schengen, ascunse în locaşuri special construite într-un TIR.

Captura a avut loc în punctul de trecere a frontierei Vărşand din judeţul Arad. Oficial, TIR-ul care venea din Grecia şi urma să ajungă în Italia, transporta plăci de pal presat. La un control mai atent, poliţiştii de frontieră de la Vărşand au constatat că stivele cu plăci de pal erau de fapt decupate în interior pentru a face loc unor locaşuri special construite pentru a ascunde persoane.

Aşa zisele stive de plăci de pal au devenit un fel de cutii cu migranţi. Intrarea în aceste locaşuri era mascată în podeaua TIR-ului, iar interiorul era ranforsat cu metal pentru o mai mare stabilitate. În fiecare din cele trei locaşuri din camion se aflau câte două ventilatoare pentru aer şi un frigider, iar migranţii aveau acolo şi ceva mâncare. Au călătorit aşa, zile în şir, până când au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Vărşand.

Când au deschis transportul, poliţiştii de frontieră de la Vărşand au constatat că în camion se află 24 de migranţi. Aceştia au vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani şi sunt din Palestina, Afganistan, Irak, Bangladeş şi Iran.

CITEŞTE MAI MULTE DETALII DESPRE ACEST CAZ ÎN ADEVĂRUL DE SEARĂ EDIŢIE DE ARAD

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite