Teatrul de Marionete Arad pleacă în această vară în turneu în Brazilia și Franța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de Marionete Arad pregăteşte în această perioadă două turnee paralele. Artiștii instituției arădene vor susține 12 reprezentații în Brazilia, la Rio de Janeiro și alte 14 reprezentații la Belfort, în Franța.

O echipă formată  din doi actori şi un tehnician se va deplasa în Brazilia la Rio de Janeiro si Londrina unde vor juca un număr de 12 reprezentaţii cu spectacolul „Gigantea”, o coproducţie a Teatrului de Marionete Arad şi a Companiei Les Trois Clés din Paris.


Cele 12 reprezentaţii vor avea loc în perioada 7 – 28 iunie 2010. Teatrul de Marionete Arad va fi reprezentat în acest turneu de actorii Lenuţa şi Sorin Dorobanţu, care vor fi însoţiţi de Ionică Horga.


Pentru o scurtă perioadă va fi prezent în Brazilia şi Radu Dinulescu care va avea o întâlnire la Rio de Janeiro cu Susanita Freire, preşedinta pentru comisia Americii Latine a Uniunii Internaţionale a Marionetiştilor – UNIMA.


Această întâlnire are ca scop principal organizarea unei săptămâni sud americane în cadrul ediţiei 2011 a Festivalului Internaţional de Arta Animaţiei Euromarionete.


O altă echipă, formată din actriţele Carmen Mărginean şi Adina Doba, tehnicianul Dorel Parfenie şi regizorul Radu Dinulescu va pleca la Belfort, în Franta unde, în cadrul proiectului european Vagabondaj vor fi prezentate în perioada 13 – 28 iunie nu mai puţin de 14 reprezentaţii ale spectacolului „Marionete la circ”.


„Vor avea loc de asemenea ateliere de construcţie şi mânuire de marionete cu fire medii şi scurte şi conferinţe despre teatrul în Europa de Est”, a declarat regizorul Radu Dinulescu, actalul director al Teatrului de Marionete. Acesta a mai menţionat şi faptul că cele două turnee sunt în totalitate finanţate cu fonduri din străinătate.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite