E oficial: arădenii plătesc taxe mai mari pentru mașinile puternice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce la finele săptămânii trecute proiectul de hotărâre care viza aceste majorări a căzut la vot, astăzi, consilierii au reluat discuția pe această temă și au aprobat măririle de taxe.

Conform proiectului propus de primărie, făcut pe baza reglementărilor dispuse de Guvern, aceste taxe se vor dubla.
Dacă până acum, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 cmc, proprietarul scotea din buzunar 36 de lei, de la 1 iulie, acesta va achita un impozit de 72 de lei. Pentru autoturismele cu capacitatea cilindrică între 2.601 cmc şi 3.000 cmc inclusiv vor plăti 144 de lei în loc de 72 cât este în prezent impozitul datorat. Cel mai mult vor plăti proprietarii de maşini cu capacitatea cilindrică de peste 3.001 cmc, pentru că taxa va fi modificată la cererea Guvernului, de la 144 de lei la 290.

Proprietari afectaţi

La nivelul oraşului, peste 4.000 de autovehicule sunt vizate de această modificare a hotărârii privind taxele şi impozitele locale. „Aceste modificări de impozite vizează 2.513 maşini aflate în proprietatea unor persoane fizice şi alte 1.473 de maşini deţinute de persoane juridice”, a explicat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite