Soluţii de criză la spitalul judeţean Arad: bani din închirieri de spaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când sărăcia e mare, se caută soluţii de criză. După ce a trecut, cel puţin teoretic, în subordinea consiliului judeţean, spitalul de urgenţă va scoate bani şi din piatră seacă.

Consilierii judeţeni au aprobat deja închirerea unor spaţii din incinta spitalului către firme care vând materiale sanitare. Dacă o secţie rămâne în pană de produse sanitare, pacientul coboară la parter şi dă bani pe pansamente sau leucoplast.  Şi asta nu e totul: cine vrea să fie tratat în rezervele spitalului, va plăti.
 
De ani de zile, spitalul judeţean din Arad a fost subfinanţat şi a acumulat datorii de 220 miliarde de lei vechi. Cum banii vor veni de aici  înainte de la bugetul CJ Arad şi vor fi la fel de drămuiţi, se încearcă atragerea  altor fonduri.

”Vom încerca ca activităţile din aceste spaţii comerciale ce vor fi închiriate să fie cu preponderenţă pentru nevoile pacienţilor. Se vor comercializa inclusive material sanitare”, a declarat Cristian Drăgan,  vicepreşedinte CJArad.

Aşadar, bolnavii care plătesc lună de lună asigurările de sănăte vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru materialele sanitare,dar verstea bună este că le vor găsi chiar în incinta spitalului.
 
Spitalul de urgenţă Arad va închiria 20 de astfel de spaţii comerciale şi speră să obţină din chirii 20.000 lei pe lună.

”Vom închiria şi rezervele din cadrul spitalului cu 50 de lei pe zi. Sunt saloane dotate cu toalete proprii, au toate condiţiile,iar cei ce doresc să fie trataţi acolo, vor plăti”,a explicat şi directorul spitalului Bogdan Totolici.

Conducerea spitalului mai vrea să doteze saloanele cu televizoare. Tot pentru bani. Ele vor fi dotate cu cartele iar bolnavii vor plăti pentru  fiecare în funcţie de cât timp se uită la programele tv.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite