Serviciul European de Voluntariat s-a şcolit la Arad timp de două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Millennium Center a coordonat la Arad  un seminar destinat voluntarilor din ONG-urile din Buzău, Constanţa, Vrancea, Bucureşti şi Arad.

Activitatea realizată pe durata a 2 zile a avut ca beneficiari direcţi 12 reprezentanţi ai diverselor organizaţii acreditate sau interesate de programul SEV din judetele Buzău, Constanţa , Arad, Vrancea precum şi din Bucuresti.

„Împreună cu partenerii din Arad de la Asociaţia Millennium Center am încercat să deschidem orizontul  tinerilor pentru voluntariatului la nivel european.  În contextul actual în  care se vorbeşte tot mai mult de globalizare , actiunile tinerilor transnaţionale nu mai au de mult caracter de pionierat , ci se transformă încetul cu încetul în necesitate .Ne-am bucura dacă tot mai mulţi tineri ar lasă  indiferenţa la o parte şi s-ar implica  în acţiuni de voluntariat în alte tări” a declarat Ionică Tarău , reprezentantul Asociaţiei 1 iunie 2001.

Serviciul european de voluntariat (SEV) sprijină serviciul de voluntariat transnaţional al tinerilor. Aspiră la dezvoltarea solidarităţii şi promovează toleranţa între tineri, în primul rând dorind să întărească coeziunea socială în Uniunea Europeană. Promovează cetăţenia activă şi intensifică înţelegerea reciprocă între tineri. Serviciul european de voluntariat este un serviciu de învăţare prin intermediul experienţelor de învăţare non-formală, tinerii având şansa să îşi imbunătăţească şi/sau să deprindă competenţe pentru dezvoltarea personală, educaţională şi profesională, cât şi pentru integrarea lor socială.

Din experienţa proprie a structurilor partenere şi a altor organizaţii acreditate cu care acestea au relaţionat în perioada de după lansarea Programului Tineret in Acţiune, s-a desprins nevoia unei relaţionări echilibrate între actorii mai sus mentionaţi şi, pe cale de consecintă, a încorporării în ciclul de formare şi evaluare a experienţelor de învăţare dobândite de către structurile acreditate din România.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite