Sărbătoarea vinului în podgoriile arădene, sub semnul producţiei scăzute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii au început să sărbătorească vinul din acest an. Şi pentru că atunci când curge vinul, distracţia e în toi, Sărbătoarea Vinului în Podgoria Aradului ţine aproape o lună întreagă şi are loc în cinci localităţi din judeţ.

Consiliul Judeţean Arad a pus la bătaie 70.000 de lei pentru organizarea evenimentului ajuns, în acest an, la cea de-a doua ediţie, în ciuda crizei economice şi a recoltei scăzute de struguri din acest an.

Startul la Sărbătoarea Vinului în Podgoria Aradului s-a dat ieri în localitatea arădeană Ghioroc. De aici, Sărbătoarea Vinului în Podgorie se mută, pe 11 septembrie la Păuliş, pe 12 septembrie la Şiria, pe 18 septembrie la Pâncota şi pe 19 septembrie la Covăsânţ. 
 
Producătorii din Podgoria Aradului spun că din cauza vremii capricioase mulţi struguri au fost distruşi, aşa că în acest an va fi mai puţin vin.
 
„Anul acesta va fi vin mai puţin din cauza vremii. Au fost câteva furtuni care au cam distrus culturile de viţă de vie, iar strugurii sunt destul de puţini”, a declarat Mihai Duma, director al staţiunii vitivinicole Miniş.
 
Cei care au gustat vinul din acest an spun însă că are arome deosebite. În plus, participanţii care au mers la Sărbătoarea Vinului în Podgoria Aradului au putut degusta vinuri alese şi au putut vizita o serie de locuri inedite din zonă, printre care muzeul vinului sau muzeul tramvaielor.

De altfel, organizatorii au pregătit pentru fiecare locaţie trasee turisitice, pe lângă spectacolele folclorice susţinute de cunoscuţi artişti locali.
De câţiva ani, autorităţile judeţene încearcă să pună la punct traseu turisitc al drumului vinului, care să fie finanţat din fonduri europene.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite