Arădenii sunt invitaţi să sărbătorească vineri alături de vecini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată la cea de-a doua ediţie, Sărbătoarea Vecinilor, o iniţiativă europeană ce se derulează de 10 ani în mai multe state, este marcată şi la Arad vineri, 28 mai.

Vineri, 28 mai 2010, locuitorii din întrega Europă marchează Sărbătoarea Vecinilor, eveniment care împlineşte deja 10 ani. Sărbătoarea Vecinilor este un prilej ca oamenii care trăiesc alături să  comunice, să se cunoască mai bine, să devină mai apropiaţi. Arădenii sunt invitaţi să se alăture şi în acest an sărbătorii dedicate valorilor bunei convieţuiri - respect, bunavoinţă, solidaritate şi spirit de întrajutorare

Municipiul Arad s-a alăturat pentru prima dată Sărbătorii Vecinilor în 2009, când în peste 150 de locaţii din oraş arădenii au marcat evenimentul, petrecând împreună cu vecinii lor.


Primăria Arad a pus la dispoziţia celor dornici să participe la acest eveniment şi un ghid de organizare. Conform acestuia, tot ceea ce trebuie făcut este găsirea unei locaţii, cum ar fi o curte, o grădină, holul de la intrarea unei clădiri, sau chiar un trotuar potrivit şi accesibil.
”Important este doar ca accesul să fie facil, iar locaţia să fie una potrivită ca să poată participa cât mai multe persoane din câteva case sau blocuri. Promovaţi evenimentul! Este foarte uşor să vă înştiiţaţi vecinii despre eveniment – aveţi la dispoziţie postere şi invitaţii pe care le puteţi downloada de pe site-ul www.european-neighbours-day.eu”, se mai arată în ghidul de organizare a evenimentului.

De asemenea, arădenii sunt sfătuiţi să încurajeze pe toată lumea să participe: prietenii, vecinii, administratorul clădirii, chiriaşii şi proprietarii.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite