Recital de suflet al actorilor arădeni pentru românii din Cernăuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad a fost invitat la Cernăuţi, în Ucraina, cu un recital de poezie românească, în cadrul manifestărilor dedicate „Zilei noastre cea române“.

Organizatorul principal ala evenimentului a fost Asociaţia Culturală Română „Arboroasa“, din Cernăuţi.
Teatrul arădean a fost reprezentat de actorii Florin Covalciuc şi Ionel Bulbuc, cei care au susţinut recitalul pe scena impresionantului Palat al Copiilor din Cernăuţi. Versurile lui Eminescu au ridicat sala în picioare, cei doi actori arădeni reuşind să îi impresioneze pe sutele de română care au venit special pentru o seară desprinsă, parcă, din literatura română.

De pe scenă, cei doi actori au reuşit să vadă ceea ce numai dincolo de graniţele ţării se întâmplă – spectatorii murmurau, alături de ei, „sfintele versuri“ ale lui Eminescu, ca într-un ritual de aducere aminte a rădăcinilor strămoşeşti.

”La eveniment au fost prezenţi peste 600 de români din Ucraina, dar şi reprezentanţi ai misiunii diplomatice române din ţara vecină, primarul oraşului Cernăuţi, alte oficialităţi locale, precum şi un reprezentant al Camerei Deputaţilor din Parlamentul României”,a declarat Mihaela Balint, PR al Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite