Elevii din Nadăş vor face naveta la şcoala din Tauţ, în ciuda protestelor părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul izbucnit încă de la începerea anului şcolar înre părinţii a 40 de elevi din Nadăş şi Inspectoratul Şcolar a fost tranşat de autorităţi. Consiliul de Administraţie al ISJ a decis aplicarea deciziei iniţiale.

Consiliul de Administraţie al I.S.J. Arad, a reanalizat situaţia acestor două şcoli şi a luat  decizia menţinerii hotărârii iniţiale, aceea de a asigura şcolarizarea elevilor de gimnaziu de la Nadăş, la Şcoala Generală Tauţ, din aceleaşi motive care  au dus şi la fundamentarea deciziei iniţiale.

”Mutarea ciclului gimnazial al şcolii Nadăş (38 de elevi din clasele V-VIII, şcolarizaţi în anul şcolar 2009-2010 în clase cu regim simultan) la Şcoala Generală Tauţ, aflată în centrul de comună, face parte din strategia de  optimizare a reţelei şcolare şi are în vedere  desfiinţarea claselor gimnaziale în regim simultan din ambele localităţi, Tauţ şi Nadăş. Infrastructura Şcolii Generale Tauţ  este  mult superioară celei de la Nadăş, iar condiţiile educaţionale oferite în centrul de comună sunt, de asemenea, mai bune decât la Nadăş” se arată într-un comunicat de presă al ISJ Arad.

Autorităţile mai susţin că transportul elevilor de la Nadăş la Tauţ, pe un drum asfaltat de 10 km lungime, urma să se desfăşoare cu un autobuz închiriat de la Compania de Transport Public Arad, prin finanţarea integrală a Consiliului Judeţean Arad, fără să însemne vreo contribuţie financiară a părinţilor copiilor din Nadăş.

”Primăria Tauţ ne-a informat în scris, în data de 14 septembrie 2010, că fără  unificarea celor două unităţi, nu ar dispune de sumele necesare asigurării fondului de salarii. În aceeaşi adresă, ni se aduce la cunoştinţă refuzul cadrelor didactice de a presta muncă neremunerată, în cazul în care s-ar păstra  clasele gimnaziale atât la Nadăş cât şi la Tauţ”, a declarat Mirela Aldescu, inspector şcolar general.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite