Autorităţile vor chioşcuri speciale pentru producătorii tradiţionali arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia pieţelor Arad doreşte să amplaseze chioşcuri speciale pentru producătorii tradiţionali în Piaţa Mihai Viteazul. În judeţul Arad sunt înregistraţi 33 astfel de producători.

Piaţa Mihai Viteazu va avea o zonă specială pentru desfacerea de produse alimentare tradiţionale. Astfel, arădenii şi turiştii vor putea cumpăra permanent specialităţi regionale în cea mai mare piaţă din municipiu, aşa cum se întâmplă în oraşele europene.
 
În judeţul Arad sunt înregistraţi 33 de producători de produse tradiţionale, care sunt constituiţi în asociaţia “Arădeanca”.
”Până în prezent, specialităţile regionale au fost promovate şi vândute prin târgurile de profil, organizate ocazional în municipiu sau în judeţ.  Tocmai de aceea, în Piaţa Mihai Viteazu va fi amenajat un spaţiu cu chioşcuri rustice, unde se vor vinde pâine şi produse de patiserie specifice zonei noastre, salamuri şi cârnaţi, brânzeturi dar şi vinuri locale sau ţuică de la producători din judeţul Arad”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al primăriei.

Căsuţele din lemn vor fi racordate la reţeaua de energie electrică şi la cea de alimentare cu apă şi vor putea fi închiriate numai de producătorii autorizaţi de produse tradiţionale. În prezent, SC TOP SA desfăşoară procedura de achiziţie a chioşcurilor, urmând ca amenjarea să fie finalizată până la sfârşitul anulului.

”Realizarea acestui proiect este un pas înainte pentru promovarea produselor alimentare specifice zonei Aradului, prin sprijinul acordat producătorilor tradiţionali, care nu au spaţii speciale de desfacere a mărfurilor în municipiu. Totodată, vine în întâmpinarea cererii pentru astfel de produse, foarte căutate atât de arădeni cât şi de cei care vizitează Aradul” mai susţine Corina Drăghici. 


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite