Reabilitarea termică a blocurilor din Arad blocată de majorarea TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorarea cotei de TVA de la 19 la 24% dă bătăi de cap administraţiei locale. Aceasta se vede nevoită să reia votul studiilor de fezabilitate deja aprobate la valori ce conţin cota de TVA de 19%

Primăria Arad este nevoită să treacă din nou prin votul consiliului local toate studiile realizate în municipiu pentru reabilitarea termică a blocurilor prin programul guvernamental, deoarece indicatorii economici nu mai corespund. Este vorba despre corectarea cotei de TVA cuprinsă în documentaţii, de la 19 la 24%.

17 astfel de proiecte vor fi revizuite în această săptămână de către aleşii locali. Marea majoritate a acestor blocuri sunt situate în cartierul Micălaca, iar studiile de fezabilitate pentru reabilitarea lor termică au fost aprobate în cursul anului trecut. Suma alocată de municipalitate în acest an pentru a contribui la reabilitarea termică este de patru milioane de lei.

Perioada prevăzută pentru executarea lucrărilor este de şase luni, dar la nici un bloc din Arad astfel de lucrări de reabilitare termică a blocurilor prin programul guvernamental nu au fost demarate.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite