Explozie de tentative de trecere ilegală a frontierei cu acte false în vămile arădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat în ultimele 24 de ore trei persoane care au încercat să iasă din țară ilegal, cu acte de identitate false sau care nu le aparțineau. 

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pe sensul de intrare din ţară, s-a prezentat o persoană de sex feminin, călătorind într-un microbuz alături de alte persoane, care s-a legitimat la controlul de frontieră cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din România.

”Comparând fizionomia persoanei cu cea din fotografia aplicată în documentul de trecere a frontierei, prin metoda portretului vorbit, s-a stabilit faptul că documentul prezentat aparţine altei persoane. Din declaraţia persoanei şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că femeia este din România şi se numeşte Elena B., în vârstă de 36 ani. Aceasta a mai declarat că documentul de identitate prezentat la controlul de frontieră a fost primit de la cetăţeanul român Vasile M., în vârstă de 38 de ani , şoferul mijlocului de transport”, a declarat Ion Mareș, purtător de cuvânt IJPF Arad.

Poliţiştii de frontieră  o cercetează pe femeie pentru fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat, iar şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat.

Tot la vama Nădlac, Poliţiştii de frontieră arădeni au mai depistat două persoane din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria folosindu-se de acte de identitate false.

Cei doi bărbați s-au prezentat pentru a călători în Spaţiul Schengen și s-au legitimat cu cărţi de identitate eliberate de autorităţile din Bulgaria.

”Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii noştrii au constatat că documentele de identitate prezentate nu conţineau elementele de identificare specifice actelor originale, fiind false. Din declaraţiile celor două persoane şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că cei doi cetăţeni sunt din Siria şi se numesc Kiwen M., în vârstă de 21 ani şi Alin N., în vârstă de 18 ani”, a mai adăugat Ion Mareș.

Aceștia au declarat că documentele pe care l-au prezentat la frontieră au fost obţinute în Turcia, contra sumei de 450 euro, fiecare.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite