Se scumpesc și pașapoartele din cauza majorării TVA la 24%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modificarea cotei TVA de la 19% la 24% majorează prețurile la pașapoarte. Astfel, preţul pentru un paşaport electronic simplu este de 276 lei şi pentru paşaportul temporar de 216 lei.

Noile prețuri au fost comunicate de către Imprimeria Naţională și au intrat în vigoare de la 1 iulie 2010, iar chitanţele CEC Bank SA care sunt emise anterior datei de 2 iulie 2010 vor fi luate în considerare valorile respective şi se vor elibera documente fără a se solicita vreo diferenţă de plată.

Serviciul Public Comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple Arad a primit în primul semestru al acestui an 5386 cereri de paşapoarte, cu 594 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, din care 2847 cereri pentru paşapoarte electronice şi 2536 pentru paşapoarte temporare.

”În perioada de referinţă au fost emise 2392 paşapoarte electronice şi 2526 paşapoarte temporare, din care pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate au fost emise 141 paşapoarte electronice şi 78 paşapoarte temporare”, a declarat Ramona Crețu, purtător de cuvânt al prefecturii Arad.

Pe linie de restricţii au fosz luate măsuri de restrângere a dreptului la libera circulaţie, în baza sentinţelor pronunţate de instanţele de judecată, pentru un număr de 32 de persoane returnate din străinătate în baza acordurilor încheiate de România cu alte state, în prezent în evidenţa activă figurând 368 persoane.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite