UPDATE: Mama presupusei amante a preotului din Vinga susţine că e doar treaba ei ce se întâmplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul paroh, în vârstă de 64 de ani, e acuzat de enoriaşi că a dat afară doi angajaţi ai bisericii pentru a-şi angaja amanta de doar 21 de ani.

O femeie a devenit mărul discordiei printre enoriaşii comunei arădene, Vinga. Oamenii îl acuză pe preotul catolic din localitate, în vârstă de 64 de ani, că ar avea o amantă de numai 21. Din cauza ei, popa i-ar fi dat afară pe cantorul şi  crâsnica bisericii, ca să-i facă loc iubitei pe statul de plată.
La slujba de Denie de aseară spiritele s-au încins, iar acuzele au curs de o parte şi  de alta, chiar în faţa altarului.
 
Enoriaşii sunt foc şi pară, după ce au aflat că preotul lor ar  fi încălcat canoanele bisericeşti şi are o amantă cu 43 de ani mai tânără. De dragul ei, spun oamenii, cantorul, care cânta în biserică din 1999 şi crâsnica,  o femeie ce îngrijeşte lăcaşul de 29 de ani, au fost puşi pe liber.

“Am cântat pentru mai mulţi preoţi, numai el e nemulţumit de mine. Eu cred că doar din cauza amantei vrea să mă dea afară şi îmi găseşte tot felul de hibe”, a declarat Anton Cosilcov, fostul  cantor al bisericii din localitate.
La rândul ei, şi crâsnica susţine că nu a greşit cu nimic şi nu merită să fie dată afară.  
 “L-am rugat să mă mai lase să slujesc un an, să împlinesc 30 de ani de muncă şi să pot ieşi la pensie cum se cuvine. Nu a vrut”, a declarat Maria Bunicov, crâsnica.


 
Preotul neagă acuzaţiile iar mama fetei spune  că e treaba ei

Preotul, care slujeşte la Vinga din 2003, se apără de gura lumii. Nu recunoaşte nici în ruptul capului că ar avea o amantă. Motivele pentru care a hotărât să-i dea afară pe cei doi sunt altele, în opinia sa.
 
 “Am fost lovit de cantor, are o purtare nepotrivită. În plus nici nu cântă bine, cântă după ureche, nu se pricepe” , susţine Petru Velciov, preot catolic comuna Vinga. Acesta neagă şi acuzaţiile conform cărora ar avea o amantă în sat, dar vorbele preotului nu i-au convins pe oameni care sunt hotărâţi să protesteze la fiecare slujbă până când părintele îi va reangaja pe cei doi.

”Toate vorbele astea sunt răutăţi. Fata provine dintr-o familie cu probleme şi eu am vrut doar să o ajut. Stă cam de trei ani aici şi sunt convins că se poate demonstra oricând că fata e virgin”, a explicat preotul situaţia în care se află Elisabeta Franciscov, fata care locuieşte în casa parohială de trei ani.

image
image


La rândul său, şi mama fetei, Petruşca Franciscov a declarat în această dimineaţă că nu e treaba nimănui ce se petrece. ”Eu ştiu ce e acolo foarte bine şi nu e nici o problemă. În rest nu e treaba nimănui, e doar treaba mea”, a susţinut femeia.



 Vecini împărţiţi, la fel ca şi consiliu bisericesc

image

Lucrurile nu sunt pe deplin lămurite nici pentru membrii consiliului bisericesc. “Noi suntem opt în consiliu, patru cu el patru împotrivă. Toţi am încercat să îi explicăm frumos că nu  e bine să aibe o amantă. El trăieşte de cinci ani, cu o domnişoară de 21 de ani şi pentru că e catolic nu are voie. Iar dacă facem un calcul, în urmă cu cinci ani fata era minoră.” , a declarat Sebastian Teodorovici, membru al consiliului bisericesc.

Nici vecinii nu ştiu ce să creadă. Femeile din sat sunt de părere că e vorba despre un blestem. ”Aşa ne trebuie că pe fostul preot nu ni l-a trebuit. Am tot făcut scandal şi acum iată cu ce ne-am ales”, spune Ana Cosilov, o vecină a casei parohiale din localitate.
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite