Arădenii sunt invitaţi să-şi petreacă noaptea de sâmbătă spre duminică la muzeu, la Noaptea Albă a Muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în acest an, în noaptea sâmbătă, 15 mai 2010, porţile muzeului vor fi deschise publicului până după miezul nopţii. În această noapte arădenii vor avea prilejul să descopere un altfel de muzeu, să călătorească în universul ştiinţei, dar şi în  universul artei.

”Partenerii noştrii la acest eveniment sunt Reţeaua Naţională a Muzeelor din România,  Academia Română, Filiala Timişoara – Observatorul Astronomic, Astroclubul "Antares" Timişoara, Astroclubul "Galaxis" Arad, Biblioteca Judeţeană ”A.D. Xenopol” Arad, Foto Club Pro Arad, Liceul de artă ”Sabin Drăgoi” Arad”, a declarat Adelina Stoenescu, PR Complexul Muzeal Arad.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a şasea ediţie.
Evenimentul este patronat şi anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei şi, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat Nopţii Muzeelor în anul 2009.


Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, instituite de ICOM, care are loc pe 18 mai.
Peste douăzeci de muzee din toată România sărbătoresc în anul 2010 evenimentul, în data de 15 mai. Mai multe detalii despre evenimentul la nivel naţional:  http://www.noapteamuzeelor.ro/, http://www.facebook.com/noapteamuzeelor.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite