Medicii de familie din Arad semnează contractele cu casa şi îşi consultă pacienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii arădeni semnează noile contracte cu casa de asigurări
Medicii arădeni semnează noile contracte cu casa de asigurări

Aceştia îşi continuă activitatea în mod obişnuit şi nu refuză acordarea de reţete, trimiteri sau concedii medicale.Până astăzi, aproape jumătate dintre furnizorii de servicii medicale din judeţul Arad semnaseră actele adiţionale la contractul cu casa de asigurări de sănătate

Medicii de familie arădeni s-au prezentat şi în această dimineaţă la sediul Casei de Asigurări de Sănătate pentru a-şi semna actele adiţionale la contractele încheiate cu casa.

”Nu putem să ne permitem să nu semnăm şi să nu dăm reţete pacienţilor noştri sau să nu îi mai consultăm”, a declarat Iulia Vaşar,  medic de familie la Curtici.

Reprezentanţii casei judeţene de asigurări Arad au declarat în această dimineaţă că până la finele acestei săptămâni, semnarea contractelor se va încheia.

”În Arad sunt 261 de furnizori de servicii medicale şi aproape jumătate dintre ei au semnat deja contractele în doar două zile”, a explicat Stela Grada, director executiv direcţia relaţii cu furnizorii.

Aceasta a mai adăugat că în conformitate cu noile norme elaborate de minister, medicii nu vor primi mai puţini bani. ”Eu am făcut un calcul pentru un medic de familie mediu din punct de vedere al pacienţilor. Astfel la un număr de circa 1900 de pacienţi, veniturile în luna februarie se ridicau la circa 9400 de lei. După noua modalitate de calcul, veniturile sale în martie vor fi de 9470 de lei”, a excplicat Stela Grada.

Odată cu semnarea actelor adiţionale, medicii arădeni au mai cerut şi lămuriri suplimentare referitoare la modul de calcul al veniturilor sau la programarea pacienţilor.

”Noi am lucrat pe programare şi înainte dar am renunţat la ea. De acum vom reintroduce sistemul acesta”, a declarat Aurelia Dihel, medic de familie din Arad.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite