Proiectul ”Lecturi urbane” a generat donarea a sute de cărţi la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de o săptămână, arădenii au fost invitaţi la mai multe librării din oraş să doneze cărţi în cadrul unui proiect de încurajare a lecturii în spaţii publice, intitulat ”Lecturi Urbane”.

Peste 200 de titluri au fost adunate astfel de către reprezentanţii Civika, organizatori ai acestei prime ediţii  la Arad şi au putut fi răsfoite de doritori chiar în parcul din centrul oraşului. În ciuda vremii mohorâte, voluntarii au fost prezenţi cu toate aceste volume în Parcul Eminescu din Arad.  

Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii. Donaţiile de cărţi s-au putut face déjà în această săptămână la punctele amenajate în acest scop în librăriile din oraş sau în alte instituţii partenere.

„Iubitorii de carte care participă la eveniment nu trebuie neapărat să doneze cărţi. Pot veni doar ca să citească. Cărţile donate vor fi împărţite cititorilor, care apoi le vor dona la rândul lor altor cititori, acest demers desfăşurând-se sub deviza Citeşte şi dă mai departe” a declarat Cristina Dima, una dintre reprezentantele proiectului.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite