Ciupercile au făcut aproape 40 de victime printre arădeni doar anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul verii, respectiv a sezonului de ciuperci, 38 de arădeni s-au intoxicat după ce au consumat mâncăruri gătite din acestea.

Direcţia de sănătate publică Arad atrage din nou atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de ciuperci din flora spontană.

”Şi în acest an, 38 de persoane s-au intoxicat după ce au consumat astfel de ciuperci. Dintre aceştia cinci au fost copii, pentru care riscul este mult mai mare”, a explicat Dana Negru, director DSP Arad.

Aceasta a mai declarat că 20 de persoane au necesitat internarea în spital, suferind forme mai grave de intoxicaţie.

Cei mai mulţi pacienţi au provenit din zona Ineului,dar şi de pe Valea Mureşului, sau Şag şi Nadăş,Mărăuş sau Buteni.

”Arădenii rebuie să ştie că îşi riscă chiar viaţa consumând astfel de ciuperci. Aceste gen de intoxicaţii sunt cu atât mai periculoase pentru copii, de aceea recomandăm consumul doar din surse autorizate, care au efectuat verificări ale ciupercilor şi care nu prezintă nici un risc”, a mai adăugat Dana Negru.


 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite