Încă un arădean a murit după ce s-a intoxicat cu ciuperci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astfel numărul deceselor datorate intoxicațiilor cu ciuperci culese de pe câmpuri sau dealuri, a ajuns la trei în ami puțin de o săptămână în județul Arad.

Toate cele trei victime sunt bărbați adulți și au decedat în spital în urma complicațiilor provocate de intoxicațiilor cu ciuperci otrăvitoare.
”Sunt internate în prezent alte trei cazuri: doi adulţi şi un copil, dintre care două evoluează sever un adult şi un copil”, a declarat Dana Negru, director Direcția de Sănătate Publică Arad.

De la finele lunii mai, 45 de persoane s-au intoxicat cu ciuperci, din care 39 adulţi şi 6 copii. 26 de cazuri au necesitat internarea:  20 adulţi şi șase copii.

În acest context, medicii arădeni atrag din nou atenția asupra riscurilor pe care le implică consumul de ciuperci provenite din surse necontrolate. ”După fiecare ploaie, acestea suferă tot felul de încrucișări și pot deveni foarte toxice, chiar dacă arată precum unele specii cunoscute ca fiind comestibile. De aceea recomandăm să se consume doar ciuperci ce provin din surse controlate, și nu cele culese de pe câmpuri sau dealuri”, a explicat Dana Negru.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite