Localitatea Horia din Arad are legătură directă cu Vladimirescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o investiţie de aproape 2,3 milioane de lei, locuitorii din Horia pot ajunge în centrul de comună, Vladimirescu în doar câteva minute. Până acum, aceştia preferau să să ocolească prin municipiu. 

De azi se poate circula în voie pe drumul care leagă localităţile arădene Vladimirescu şi Horia, localitate ce aparţine de Vladimirescu. Investiţia a fost realizată din bani de la Consiliul Judeţean Arad şi nu îi va ajuta pe doar pe localnici, care vor scurta drumul cu câţiva kilometri, ci şi pe cei care tranzitează judeţul Arad, pentru că de pe DN7 se poate ieşi pe noul drum, iar apoi se ajunge pe drumul judeţean spre Şiria, de unde e un alt drum care dă în DN79, Arad-Oradea.

Aşa, spun autorităţile locale, se va scăpa de aglomeraţia de la intrarea în municipiul Arad, de miile de maşini de pe centură şi de barierele de cale ferată aflate pe centura Aradului.

"Acest drum reprezintă, de fapt, şi o altă centură a muncipiului Arad care poate fi oricând folosită, pentru a ajunge în drumul spre Oradea sau spre centura Aradului, care duce spre Nădlac, ţinând cont că în toamna anului trecut am modernizat şi legătura din drumul judeţean spre Horia cu DN79, Arad-Oradea, prin localitatea Sânleani", a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Drumul, lung de aproape 3 kilometri, a costat aproximativ 2,3 milioane lei.

Până acum locuitorii din Horia care aveau de rezolvat probleme în centul de comună, la Vladimirescu, trebuiau să ocolească prin municipiul Arad pentru a ajunge la Vladimirescu.


"Nu este doar un drum de legătură dintre comuna Vladimirescu şi satul Horia, ci este o adevărată centură pentru Arad pentru că de pe Valea Crişului, cei care merg spre Deva, pot să scurteze cu cel puţin 7-8 kilometri, şi scapă de aglomeraţia de pe centură şi de cele două bariere care sunt pe centura Aradului. (...) Avem o hotărâre de consiliul local pentru ca acest drum să fie o centură a Vladimirescului, să lege DN7, prin fostul combinat chimic, unde avem acceptul proprietarilor, pentru a face un drum comunal şi, ulterior, judeţean, să ieşim în DN7, unde este un sens giratoriu, care va fi centura aprobată deja de direcţia de autostrăzi şi drumuri naţionale pentru legătura cu autostrada peste Mureş, înainte de a intra în Vladimirescu.
Drumul era foarte necesar, deoarece şi dacă un singur accident are loc pe DN7, circulaţia se întrerupe ore întregi: Am avut chiar şi 10 ore de întrerupere, pentru că maşinile nu aveau pe unde să treacă, DN7 fiind singura legătură cu Aradul. În momentul de faţă acesta nu mai este singura legătură, putându-se trece şi pe aici", a declarat Ioan Crişan, primarul comunei Vladimirescu.

Consiliul Judeţean Arad va continua investiţiile în zonă prin reabilitarea străzii Gării, care duce din DN7 la noul drum inaugurat azi, dar şi printr-o posibilă realizare a unui drum pe drumul de acces care leagă fostul combinat chimic din Vladimirescu de DN7, şi pe care s-ar putea ajunge tot la noua şosea inugurată azi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite